Eveniment de excepție dedicat poetului Mihai Eminescu, la Muzeul Mitropoliei Clujului

de | iun. 18, 2019 | Actualitatea religioasă

În seria de evenimente intitulate „Serile culturale ale Muzeului Mitropoliei Clujului”, luni, 24 iunie 2019, de la ora 19.00, în sala mare a muzeului, actorul Dorel Vișan va susține recitalul de excepție intitulat „Eminescu – om, geniu și poet divin”.

Consacrat ca unul din evenimentele de referință din cultura română, dedicate lui Mihai Eminescu, recitalul susținut de Dorel Vișan își propune să readucă în atenția publicului clujean traseul biografic al poetului sub forma unei călătorii prin universul poetic, dar și zbuciumul sufletesc al omului de geniu, care ne oferă bune repere pentru înțelegerea esenței ființei omenești, cu bucuriile și frământările ei.

Alături de poet vor susține un microrecital de operă soprana Oana Trâmbițaș și mezzosporana Iulia Merca de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, acompaniate la pian de Bianca Murariu. Programul muzical va cuprinde un grupaj de lieduri și poeme muzicale consacrate, după versurile poetului Mihai Eminescu.

Intrarea  este liberă.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...