Eveniment de excepție dedicat poetului Mihai Eminescu, la Muzeul Mitropoliei Clujului

de | iun. 18, 2019 | Actualitatea religioasă

În seria de evenimente intitulate „Serile culturale ale Muzeului Mitropoliei Clujului”, luni, 24 iunie 2019, de la ora 19.00, în sala mare a muzeului, actorul Dorel Vișan va susține recitalul de excepție intitulat „Eminescu – om, geniu și poet divin”.

Consacrat ca unul din evenimentele de referință din cultura română, dedicate lui Mihai Eminescu, recitalul susținut de Dorel Vișan își propune să readucă în atenția publicului clujean traseul biografic al poetului sub forma unei călătorii prin universul poetic, dar și zbuciumul sufletesc al omului de geniu, care ne oferă bune repere pentru înțelegerea esenței ființei omenești, cu bucuriile și frământările ei.

Alături de poet vor susține un microrecital de operă soprana Oana Trâmbițaș și mezzosporana Iulia Merca de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca, acompaniate la pian de Bianca Murariu. Programul muzical va cuprinde un grupaj de lieduri și poeme muzicale consacrate, după versurile poetului Mihai Eminescu.

Intrarea  este liberă.

Ultimele articole

Hramul Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Someșu Rece

Hramul Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Someșu Rece

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Duminica a 27-a după Rusalii (a tămăduirii femeii gârbove), 5 decembrie 2021, la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Someșu Rece, județul...