Eveniment dedicat Zilei Armatei la Biserica Ortodoxă „Sfânta Treime” din Bistrița

de | oct. 21, 2016

Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” din Bistrița este gazda unui eveniment cu totul special, dedicat Zilei Armatei Române. Întâlnirea va avea loc duminică, 23 octombrie, de la ora 18:45, în biserica parohială de pe strada Avram Iancu, nr. 27.

În cadrul evenimentului vor avea loc intervenții din partea cadrelor militare, din partea preoților Biserica si Armataprezenți, urmate de câteva filmulețe prezentate de Plutonierul Marius Vasiliu. Întâlnirea va continua cu un moment artistic realizat de Grupul „Cetinița” de la Centrul Militar Județean Bistrița-Năsăud, coordonați de cunoscuta interpretă de muzică populară, Cornelia Ardelean Archiudean. Tinerii artiști vor interpreta câteva cântece patriotice și pricesne.

Programul se desfășoară pentru prima dată în biserica „Sfânta Treime” din Bistrița și este destinat tuturor categoriilor de vârstă, de la copii și până la cei vârstnici. Prin organizarea acestei întâlniri dorim să ne arătăm încă odată prețuirea pe care o avem față de Armata Română și să întărim faptul că cele două instituții, Biserica și Armata, alături de Școală sunt pilonii principali ai neamului românesc. Biserica dintotdeauna a apărat integritatea spirituală a neamului românesc, care a menținut în unitate poporul român, iar Armata a apărat integritatea teritorială a acestuia, promovând: dreptatea, adevărul, curajul, onoarea și credința, a declarat părintele paroh Tudor Mudure.

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...