Eveniment muzical dedicat Maicii Domnului și tuturor mamelor, la Parohia „Nașterea Domnului”

de | mart. 11, 2018

Duminică, 11 martie 2018, la Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, unde preot paroh este părintele Nicolae Buda, un grup de copii și tinerii din parohie au pregătit un moment emoționant în cinstea Maicii Domnului și a tuturor mamelor.

Astfel, la priceasnă, Alexandra Balica, Mireia Cadiș, Andrada Mariș, Sara Szabo și Sara Taloș au adus în fața credincioșilor un program deosebit de pricesne poezii și cântece închinate Măicuței Sfinte și maicilor noastre, adunate  într-un buchet frumos ce poartă numele „Uniți în jurul lui Hristos, s-o cinstim pe Maica Sfântă!”.  Programul a debutat cu o priceasnă închinată Sfintei Cruci, cântată de d-na Maria Marcu, cunoscută interpretă de muzică populară.

Apoi, din sufletele lor curate și delicate, copiii și tinerii au adus în inimile credincioșilor bucurie și un strop de recunoștință mamelor care nu numai le-au dat viață, i-au crescut, ci au sădit în adâncul ființei lor sămânța iubirii pentru Hristos și Biserica Sa, pentru familie  și pentru semeni. Pentru dragostea cu care au dăruit acest moment emoționant Măicuței Sfinte și tuturor mamelor, dragoste care s-a revărsat din plin din vocile lor calde și cristaline, tinerii și cei mici  au fost felicitați din fața Sfântului Altar de părintele Ciprian Taloș care le-a adresat cuvinte de mulțumire și au primit în dar icoane și cărți religioase.

Nu întâmplător acest mic concert de pricesne a avut loc în Ziua Crucii din mijlocul Postului Sfintelor Paști pentru că Maica Sfântă și Mama, prin jertfelnicia lor, asemenea crucii lui Hristos, vertical, unesc cerul cu pământul prin rugăciune și viață curată, iar orizontal, prin iubire, smerenie și dăruire își revarsă noblețea sufletelor lor peste întreaga lume, cuprinzând-o cu dragoste sub aripa crucii dătătoare de viață.

Această manifestare se înscrie în evenimentele dedicate Anului omagial al unității de credință și neam. De asemenea,  primul pelerinaj, din data de 24 martie 2018, se va organiza în capitala Marii Uniri, Alba Iulia, iar toate cele care vor urma se vor desfășura sub semnul centenarului Unirii din anul 1918, aceste drumuri spre mănăstiri fiind, de fapt, drumuri spre sufletele noastre, având rolul de a ne apropia de Dumnezeu și de  semenii, unindu-ne în același gând și simțire spre slava Celui Preaînalt și mântuirea noastră.

Marilena Asănică

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...