Evenimente dedicate satului românesc, în parohia „Sfântul Arhanghel Mihail” din Cluj-Napoca

de | dec. 18, 2019

În  parohia clujeană „Sfântul Arhanghel Mihail”, protopopiatul Cluj II, s-au desfășurat în Postul Crăciunului o serie de evenimente dedicate satului românesc. Copiii parohiei, coordonați de artistul popular Traian Andraș, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Secția Teologie Artă Sacră, au descoperit tehnica pictării icoanelor pe sticlă.  Icoanele realizate au fost expuse la intrarea în biserică, pentru a fi admirate de credincioși.

 „În cadrul acestui proiect, copiii au învățat tehnica picturii pe sticlă, în stil tradițional, stil caracteristic școlilor de iconari din Transilvania, mai ales a celor de la Nicula. Totodată, au învățat să cinstească icoanele și să prețuiască lucrul muncit. Având în vedere interesul deosebit și implicarea copiilor și a părinților, ne-am propus continuarea proiectului și în perioada Postului Sfintelor Paști, când ne vom deprinde cu tehnica pictării icoanelor pe lemn”, a declarat preotul Ștefan-Rareș Prunean, coordonatorul activităților cu tinerii.

De asemenea, profesoara Loredana-Maria Prunean le-a vorbit tinerilor despre satul transilvan, despre tradițiile și obiceiurile românilor, precum și despre portul popular românesc. În cadrul întâlnirilor s-au vizionat imagini și filme prin care s-au argumentat cele prezentate.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...