Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, filiala Cluj organizează o serie de evenimente prilejuite de aniversarea a 30 de ani de la înființare.

Un prim eveniment va avea loc miercuri, 6 decembrie 2023, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nicolae, când tinerii vor participa la Sfânta Liturghie oficiată cu ocazia prăznuirii hramului de iarnă al Bisericii Studenților din Campusul Universitar Hașdeu.

Joi, 7 decembrie 2023, în cadrul Serilor Duhovnicești organizate în acest Post al Nașterii Domnului, invitatul tinerilor va fi Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

De asemenea, vineri 8 decembrie, la Capela Facultății de Teologie Ortodoxă, de la ora 7:30 va fi oficiată Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Tot în acea zi, de la ora 20.00, la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” (str. Meseriilor, nr. 20) vor fi organizate o serie de întreceri sportive între generațiile asociației.

A doua zi, sâmbătă, 9 decembrie, la Bisericuța studenților din Campusul Universitar Hașdeu, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Tot sâmbătă, va avea loc „Întâlnirea festivă între generații” de la ora 17.00, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, iar de la ora 20, în aceeași locație, invitatul special va fi Arhimandritul Iustin Miron de la Mănăstirea Oașa.

Tadiționalul Concert de colinde organizat de tinerii din ASCOR Cluj va avea loc duminică, 10 Decembrie, de la ora 19:00 în sala Auditorium Maximum.

Concertul intitulat „Cuvântul S-a făcut trup și S-a sălăjluit între noi” va fi susținut de „Corul „Sfântul Lavrentie al Cernigovului”, Grupul vocal-instrumental „Prieteni de poveste”, Ceata „Sfântul Ioan Valahul” și grupul de tineri ASCOR Cluj-Napoca.

ASCOR a luat ființă la București în 1990 și ulterior au fost înființate filiale în marile centre universitare din țară.

La inițiativa vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu a luat ființă și la Cluj-Napoca o filială ASCOR al cărei prim președinte a fost studentul, de atunci, Ciprian Negreanu, care acum este duhovnicul tinerilor din ASCOR.

Evenimente organizate cu ocazia împlinirii a 30 de ani de ASCOR la Cluj