Evenimentele din `46, rememorate la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj

de | iun. 3, 2016

Aula Magna a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a găzduit vineri, 3 iunie 2016, un eveniment comemorativ, prilejuit de împlinirea în luna mai a 70 de ani de la revolta anticomunistă, condusă de fostul Mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania, pe atunci student la Medicină.

Evenimentul din 1946 a fost rememorat de la ora 12:00, în Aula Magna a Facultății, de câțiva supraviețuitori ai revoltei, în prezența studenților, cadrelor didactice ale facultății, a reprezentanților Universității Babeș-Bolyai și a Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, care a vorbit despre personalitatea Mitropolitului Bartolomeu:

Au participat la întâlnire și doi dintre studenții de atunci, maestrul Vasile Bărbieru și prof. Ștefan Crețeanu care, plini de emoție, au retrăit în fața tinerilor studenți teologi și a profesorilor evenimentele din 1946:

Teologii  prezenți la întâlnire au primit un mandat din partea celor doi să ducă pe mai departe idealul început de studenții anilor `46 și să promoveze spiritul românismului aici în Transilvania și a credinței noastre ortodoxe.

Un eveniment similar a avut loc duminică, 29 mai 2016, la Facultatea de Drept, cu participarea părintelui Ioan Chirilă, președintele Senatului Universității Babeș-Bolyai și a prof. univ. dr. Aurel Sasu.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...