Evenimentele din `46, rememorate la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj

de | iun. 3, 2016 | Actualitatea religioasă

Aula Magna a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a găzduit vineri, 3 iunie 2016, un eveniment comemorativ, prilejuit de împlinirea în luna mai a 70 de ani de la revolta anticomunistă, condusă de fostul Mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania, pe atunci student la Medicină.

Evenimentul din 1946 a fost rememorat de la ora 12:00, în Aula Magna a Facultății, de câțiva supraviețuitori ai revoltei, în prezența studenților, cadrelor didactice ale facultății, a reprezentanților Universității Babeș-Bolyai și a Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, care a vorbit despre personalitatea Mitropolitului Bartolomeu:

Au participat la întâlnire și doi dintre studenții de atunci, maestrul Vasile Bărbieru și prof. Ștefan Crețeanu care, plini de emoție, au retrăit în fața tinerilor studenți teologi și a profesorilor evenimentele din 1946:

Teologii  prezenți la întâlnire au primit un mandat din partea celor doi să ducă pe mai departe idealul început de studenții anilor `46 și să promoveze spiritul românismului aici în Transilvania și a credinței noastre ortodoxe.

Un eveniment similar a avut loc duminică, 29 mai 2016, la Facultatea de Drept, cu participarea părintelui Ioan Chirilă, președintele Senatului Universității Babeș-Bolyai și a prof. univ. dr. Aurel Sasu.

 

Ultimele articole