Evenimentul „Rugăciune pentru Viață”, desfășurat în prezența Mitropolitului Andrei

de | mart. 27, 2021 | Actualitatea religioasă

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat sâmbătă, 27 martie 2021, la evenimentul „Rugăciune pentru Viață”, organizat de Platforma Civică „Împreună”, la Cluj-Napoca.

Manifestarea, cu caracter restrâns, a avut loc începând cu ora 15.00, în fața Catedralei Mitropolitane, din Piața Avram Iancu. Pentru a fi respectate măsurile igienico-sanitare impuse de lege în această perioadă, la eveniment s-au unit în rugăciune aproximativ 100 de reprezentanţi ai mai multor organizaţii pro-viaţa din România.

În deschiderea evenimentului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a citit o rugăciune de binecuvântare și a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a subliniat că „viața este un mare dar de la Dumnezeu” pe care trebuie să-l prețuim.

De asemenea, pentru a sublinia importanța manifestării, alocuțiuni au rostit mai mulți reprezentanți din partea unor organizații pro-viață din țară și străinătate. Printre aceștia s-au numărat: părintele Nicolae Tănase, de la Asociația „Pro Vita” – Valea Plopului, părintele arhimandrit Vasile Crișan, de la Așezământul pentru copii din cadrul Mănăstirii Dumbrava, părintele Ioan Raza, de la Asociația „Mama și Copilul”  din Cluj-Napoca, dr. Mirela Letiția Felderean, medic specialist neonatolog, doamna Mariana Cuceu, președintele Organizației „Saint Paraskeva Orthodox Charity” din Chicago, precum și alții.

Organizatorii au declarat că doresc prin acest marş inedit să conştientizeze societatea de marele Dar al Vieţii, precum şi să aducă în prim-plan „faptele uimitoare ale unor oameni care sunt modele de viață creștină, de la care putem învăța că iubirea pentru aproapele începe din pântecele mamei, din prima clipa a vieții”, a precizat preşedintele Platformei Civice „Împreună” – filiala Cluj, Daniel Someşanu.

 

Mai multe fotografii AICI

Foto credit: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Ultimele articole

Drumul Crucii – stația a XII-a

Drumul Crucii – stația a XII-a

Dragi ascultători, continuăm să răspundem la întrebarea despre Drumul Crucii, astăzi oprindu-ne la stația a douăsprezecea unde comemorăm Înălțarea Crucii și Moartea Domnului pe Cruce. Antifonul al 12-lea de la Denia din Joia Mare pune în gura Domnului următoarele...

Mitropolitul Andrei, prezent la întronizarea Episcopului Claudiu Lucian Pop

Mitropolitul Andrei, prezent la întronizarea Episcopului Claudiu Lucian Pop

În Sâmbătă lui Lazăr, 24 aprilie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, împreună cu Preasfințitul Părinte Vasile Flueraș, Episcop emerit al Clujului, a participat la...