Evenimentul „Rugăciune pentru Viață”, desfășurat în prezența Mitropolitului Andrei

de | mart. 27, 2021

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat sâmbătă, 27 martie 2021, la evenimentul „Rugăciune pentru Viață”, organizat de Platforma Civică „Împreună”, la Cluj-Napoca.

Manifestarea, cu caracter restrâns, a avut loc începând cu ora 15.00, în fața Catedralei Mitropolitane, din Piața Avram Iancu. Pentru a fi respectate măsurile igienico-sanitare impuse de lege în această perioadă, la eveniment s-au unit în rugăciune aproximativ 100 de reprezentanţi ai mai multor organizaţii pro-viaţa din România.

În deschiderea evenimentului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a citit o rugăciune de binecuvântare și a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a subliniat că „viața este un mare dar de la Dumnezeu” pe care trebuie să-l prețuim.

De asemenea, pentru a sublinia importanța manifestării, alocuțiuni au rostit mai mulți reprezentanți din partea unor organizații pro-viață din țară și străinătate. Printre aceștia s-au numărat: părintele Nicolae Tănase, de la Asociația „Pro Vita” – Valea Plopului, părintele arhimandrit Vasile Crișan, de la Așezământul pentru copii din cadrul Mănăstirii Dumbrava, părintele Ioan Raza, de la Asociația „Mama și Copilul”  din Cluj-Napoca, dr. Mirela Letiția Felderean, medic specialist neonatolog, doamna Mariana Cuceu, președintele Organizației „Saint Paraskeva Orthodox Charity” din Chicago, precum și alții.

Organizatorii au declarat că doresc prin acest marş inedit să conştientizeze societatea de marele Dar al Vieţii, precum şi să aducă în prim-plan „faptele uimitoare ale unor oameni care sunt modele de viață creștină, de la care putem învăța că iubirea pentru aproapele începe din pântecele mamei, din prima clipa a vieții”, a precizat preşedintele Platformei Civice „Împreună” – filiala Cluj, Daniel Someşanu.

 

Mai multe fotografii AICI

Foto credit: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...