Evocarea pătimirilor preotului Moise Măcinic pentru dreapta credinţă (mărturia părintelui Ioan Lupaş)

de | oct. 21, 2022

Sfinţii Cuvioşi Mărturisitori Visarion şi Sofronie; Sfântul Mucenic Oprea şi Preoţii Mărturisitori Ioan din Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel: Evocarea pătimirilor preotului Moise Măcinic pentru dreapta credinţă (mărturia părintelui Ioan Lupaş).


Ziua de prăznuire din 21 octombrie se aplică în mod deosebit poporului român din Transilvania. Se aplică istoriei sale din mijlocul secolului  al 18-lea când românii transilvăneni au suferit o grea încercare din partea stăpânirii.  

Ne aducem aminte de istoria frământată a Transilvaniei, cu satele, cu preoții, cu credincioșii, cu femeile, cu bătrânii lor, cu truda lor de fiecare zi și cu speranța lor că într-o zi sau alta, datorită suferințelor martiriului, datorită strădaniilor pe care le făceau unii dintre ei în numele întregii comunități, vor fi izbăviți de povara. De povara grea pe care o aveau de suferit atunci când era vorba să-și păstreze dreapta credință.  

Evanghelie și Liturghie
Evanghelie și Liturghie
Evocarea pătimirilor preotului Moise Măcinic pentru dreapta credinţă (mărturia părintelui Ioan Lupaş)
Loading
/

DISTRIBUIE

<a href="https://radiorenasterea.ro/author/ioanbizau/" target="_self">Pr. Prof. Ioan Bizău</a>

Pr. Prof. Ioan Bizău

Profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Realizator al emisiunilor „Cult și Cultură” și „Evanghelie și Liturghie” la Radio Renașterea.

Emisiuni recente

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P5

Când va fi sfârșitul lumii? Ce ne spune Biblia? P5

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură”, susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19:00.   Focul apare ca element transformator la...

Călăuzirea duhovnicească în BOA

Călăuzirea duhovnicească în BOA

Despre călăuzirea duhovnicească în BOR - tema despre care vom vorbi în această emisiune. O temă care privește pe toți cei interesați de viața spirituală de mântuire . A cere călăuzirea cuiva este un act de smerenie dar și un gând bun cu privire la creditul pe care îl...