Expoziția-Concurs Național ,,Tradiții și obiceiuri de Paști”

de | mart. 21, 2019

Este deja o tradiție ca în preajma sfintelor sărbatori ale Învierii Domnului, să se organizeze la Liceul Teologic Ortodox ,,Nicolae Steinhardt” din Satu-Mare , expoziția-concurs ,,Tradiții și obiceiuri de Paști” (CAEN 2019, pg. 3/37). În fiecare an participă la acest concurs elevi din  toate județele țarii, unii dintre ei cu lucrări la cel puțin doua dintre cele cinci secțiuni ale acestuia.

Anul trecut, concursul s-a aflat la cea de-a XI-a ediție, și el se bucură în continuare de un succes deosebit în rândul școlilor din întreaga țară, dovadă fiind participarea extrem de numeroasă a acestora. Concursul s-a desfășurat pe 5 secțiuni: pictură, colaj, machetă, grafică și eseu. Pentru aceste secțiuni, au fost primite spre jurizare peste 600 de lucrări ale elevilor de la toate ciclurile de învățământ din țară. La toate aceste secțiuni s-au prezentat opere extrem de atent alcătuite, drept pentru care misiunea celor din juriu nu a fost deloc ușoară. Astfel, au fost oferite numeroase premii, mențiuni, precum și premii speciale, prin care să fie apreciat efortul tuturor participanților, oferindu-se astfel și un imbold de încurajare pentru participările viitoare. Toate lucrările concursului „Tradiții și obiceiuri de Paști” au fost expuse la Muzeul Județean de Istorie din Satu-Mare, unde au fost admirate de către mulțimea prezentă, între care numeroase oficialități locale și de stat.

Ediția din 2019  a concursului național ,,Tradiții și obiceiuri de Paști”

Cea de-a XII ediție a concursului debutează cu înscrierea elevilor, care trimit lucrările lor, alături de fișele de înscriere. La eveniment sunt invitați să participe preșcolari și elevi din învățământul preuniversitar cu creații artistice și literare, care să imortalizeze tradițiile de Sfintele Paști, indiferent de religie și naționalitate. Evenimentul cuprinde următoarele secțiuni: pictură, grafică, machete, colaj, eseu. Materialele necesare înscrierii se pot descărca și de pe site-ul www.steinhardt.ro, secțiunea Evenimente (http://www.steinhardt.ro/evenimente-detalii.php?id=72).

Liceul Teologic Ortodox„Nicolae Steinhardt” este unic în țară prin faptul că școlarizează elevi de la toate nivelurile de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal. În cadrul nivelului liceal, sunt trei specializări: Teologie Pastorală, Filologie și Pedagogie.

A consemnat: Diacon Prof. Vraja Alin

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA