În perioada 5 – 16 iulie 2023, la Centrul de Cultură Urbană – Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca, este deschisă expoziția de artă textilă PRIVIRI a artistului Vlad Bulgăr.

Expoziția PRIVIRI este o colecție captivantă de lucrări de artă textilă care explorează tema ochilor văzuți ca un portal spre introspecție sau fereastră către suflet. Ochiul este o lentilă care ne permite să vedem și să devenim conștienți de experiențele noastre. Totul se revarsă din ochi, apoi pe măsură ce modelele realității se creează și se recreează totul se întoarce la ochi ca într-o galaxie în spirală.

Irisul poate fi considerat o reprezentare simbolică a privirii interioare și a căutării de sine. Aceste lucrări stimulează imaginația și invită privitorul să reflecteze asupra propriei călătorii și posibilităților de transformare. În funcție de tipurile de materiale și a culorilor folosite lucrările pot exprima o stare de liniște și calm, conflicte interioare sau mister.

PRIVIRI este o colecție de lucrări care oferă o experiență artistică profundă încurajând privitorii să se aventureze în lumea interioară a sinelui.

,,Ochii sunt fereastra către suflet,, metaforă care sugerează faptul că din priviri putem primi indicii despre personalitatea, intențiile și emoțiile unei persoane.

Lucrările sunt realizate în tehnici ale artelor textile, cum ar fi tehnica tradițională de împâslire cu apă și săpun, tehnica împâslirii cu acul, transfer termic, broderie și mici accente de pictură.

Vlad Bulgăr este absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, unde, în prezent, este laborant universitar în cadrul departamentului Arte textile-Design textil.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 5 iulie 2023, de la ora 17:00, Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor (strada Baba Novac, nr.35).