Muzeul Mitropoliei Clujului vă invită la vernisajul expoziției temporare de icoane pe lemn ,,Patimi și Cruce”, a artistului plastic Steliana Țico (rasofora Sofia), acest eveniment înscriindu-se în ampla serie de manifestări culturale organizate pe tot parcursul lunii martie de instituția muzeală.

Vernisajul expoziției, care va avea loc marți, 28 martie 2023, începând cu ora 17.00, reunește un număr de 15 lucrări centrate pe tema Crucii și pe cea a Patimilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos, această deosebită transpunere artistică a uneia dintre temele fundamentale ale iconografiei ortodoxe făcând parte din proiectul doctoral al iconarului Steliana Țico (rasofora Sofia).

La eveniment va participa și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului și Prof. Univ. Dr. Marcel Muntean, cadru didactic universitar atât la Cluj-Napoca cât și la Timișoara.

Imersiunea artistică în atmosfera pascală va fi întregită de momentul muzical susținut de Grupul „Synavlia”, cunoscut publicului clujean, și nu numai, pentru emoția și frumusețea interpretării celor patru soliști.

Expoziția „Patimi și Cruce” rămâne deschisă tuturor celor interesați în perioada 28 martie – 12 aprilie 2023.