Expoziția de pictură „SURGHIUN” la Muzeul Mitropoliei Clujului

de | sept. 4, 2023

Muzeul Mitropoliei Clujului are bucuria de a vă invita, joi, 7 septembrie 2023, începând cu ora 17.00, la vernisajul expoziţiei temporare de pictură „SURGHIUN”, expoziție de debut a tânărului artist plastic Constantin Vulturar, student în anul II la Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca.

Cuprinzând cincisprezece lucrări de pictură și două lucrări de sculptură, dedicate tocmai spațiului carceral din România primelor decenii ale regimului comunist, expoziția va fi deschisă publicului clujean în perioada 7 septembrie – 3 octombrie 2023.

Vor lua cuvântul:  Arhim. Lect. Univ. Dr. Simeon Pintea, Eclesiarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, pe Lect. Univ. Dr. Sorin Albu, cadru didactic al Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca și al Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și pe curatorul acestei expoziții, Dr. Paul Ersilian Roșca, directorul Muzeului Mitropoliei Clujului.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură | Arhiva
S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

Cineaștii, jurnaliștii și criticii de film din România se pot înscrie pentru o nouă ediție a Bursei Alex. Leo Șerban, în cadrul Festivalul Internațional de Film Transilvania (14 - 24 iunie 2024). În valoare de 2500 de euro, bursa a fost inițiată în memoria unuia...

Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, la a 15-a ediție

Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, la a 15-a ediție

Maratonul cultural Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca (ZCMC), ajuns anul acesta la cea de-a 15-a ediție, se va desfășura între 18 și 25 august, în toate locurile de tradiție unde s-a consacrat. Publicul se va putea bucura din nou de sutele de evenimente care...