Expoziția „Omul Bucuriei de Sus” dedicată Preasfințitului Vasile Flueraș

de | nov. 11, 2021

Asociația Eleon, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, Cluj și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei, organizează expoziția „Omul Bucuriei de Sus”, dedicată Preasfințitului Vasile Flueraș, episcopul emerit al Clujului, la împlinirea a 40 de zile de la mutarea în veșnicie.

Expoziția va fi deschisă la parterul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, Sediul central, Calea Dorobanților 104, în perioada 10-21 noiembrie, 2021. Program: zilnic, 8.00-20.00.

Personalitatea Preasfințitului Vasile a marcat profund atât viața religioasă, cât și pe cea socială a Clujului și a împrejurimilor sale. Bunătatea, blândețea, compasiunea, disponibilitatea până la jertfă, gingășia și smerenia ierarhului nostru sunt trăsăturile care au atins sufletele multora și care continuă să rodească în viețile noastre. Prin imagine și cuvânt, expoziția evocă și păstrează un model de a trăi frumos în mijlocul unei metropole și a unei lumi mereu tensionate. Ea exprimă recunoștința celor care l-au cunoscut și ne invită pe toți la cunoașterea aprofundată a vieții și a învățăturii pe care continuă să ni le împărtășească.

Expoziția cuprinde fotografii ce surprind diverse aspecte din activitatea Preasfințitului Vasile, care a fost întotdeauna printre oameni și pentru oameni. Alături de fotografii, sunt expuse în vitrine lucrări de artă care evocă Jertfa Mântuitorului. Astfel, în centrul expoziției este așezată Crucea lui Hristos, dar tot acolo ne aflăm și noi, cei ce privim – o dispunere simbolică sugerând faptul că Preasfințitul a îmbrățișat, și-a asumat prin slujire Crucea și oamenii.

Expoziția este organizată cu sprijinul Mânăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Alba Iulia și al ASCOR Cluj. Lucrările expuse aparțin unor meșteri populari anonimi și artiștilor Anamaria și Mihai Ariciu, Ovidiu Muraru, Vasile Lefter, Mariana Gheorghiu și Ovidiu Simionescu.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Profesor UBB, distins cu medalia de Ofițer al Palmelor Academice

Profesor UBB, distins cu medalia de Ofițer al Palmelor Academice

Profesorul Sergiu Mișcoiu de la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napocaa fost distins cu  medalia de Ofițer al Palmelor Academice, în cadrul unei ceremonii publice desfășurate la Ambasada Franței de la București. Această înaltă...

Cadouri de Crăciun pentru copii defavorizați din mediile rurale

Cadouri de Crăciun pentru copii defavorizați din mediile rurale

În spiritul sărbătorilor de iarnă, Rotary Club Cluj-Napoca Opera s-a angajat să aducă bucurie și să îndeplinească dorințele copiilor din mediile rurale defavorizate prin proiectul „ToyJoy". Proiectul urmărește să ofere cadouri personalizate pentru 60 de copii,...