Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Centrul Cultural German din Cluj-Napoca, vă invită vineri, 26 ianuarie 2024, ora 17:00, la vernisajul expoziției “URSULA WENTZLAFF. A TRĂI, A PICTA”.

„Am pictat o linie și o pată”, spunea Ursula Wentzlaff (1937 -2014), care a trăit și a creat în Germania, comentând principiile artei sale, „de fapt, întreaga lume este formată din linii și pete. De la început până la sfârșit. Și dincolo de el.”

Așa cum Brigitte Ritter-Kuhn remarca într-un eseu din 1990, scopul Ursulei Wentzlaff a fost mereu acela de a surprinde esența unui lucru. Această nevoie a ei de a înfățișa cu meticulozitate lumea așa cum o vedea, chiar și în picturile și acuarelele abstracte, policrome, a dat naștere unor serii de tablouri legate de natură, cum ar fi 27 Pflanzenbüchlein (27 de carnete cu plante), Urlandschaften (Peisaje primordiale) și Sternenhimmel (Cerul înstelat), dar și unor serii de desene în creion, portrete colorate ale unor personalități ori „capete” supradimensionate ale „locuitorilor de la marginea Pământului”, care au exteriorizat tot ce era mai lăuntric.

Vernisajul va avea loc în sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21, iar expoziția va putea fi vizitată în perioada 26 ianuarie – 18 februarie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10-18, ultima intrare ora 17.00.

Vă așteptăm!