Expoziție de fotografie: „Școala medicală clujeană. Istorie și actualitate”

de | nov. 8, 2023

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” propune publicului clujean expoziția de fotografie cu titlul „Școala medicală clujeană. Istorie și actualitate” – o incursiune în evoluția învățământului universitar medical și farmaceutic din Cluj-Napoca.

Expoziția surprinde în imagini, pe de o parte, istoria bogată și îndelungată din domeniul învățământului medical superior, iar pe de altă parte își propune să aducă în fața publicului o serie de fotografii cu ceea ce înseamnă astăzi universitatea, dar și să prezinte viitorul cercetării medicale clujene, marcat de o serie de proiecte inovatoare și progrese în domeniul medical, cu impact semnificativ în comunitate.

„Ne-am propus să le oferim vizitatorilor o experiență vizuală interesantă și oportunitatea de a cunoaște UMF „Iuliu Hațieganu”, instituția cu cea mai veche tradiție în învățământul medical din Transilvania. Prin această expoziție, dorim să aducem în atenția publicului larg o parte din istoria și realizările școlii medicale clujene. Fotografiile prezentate ilustrează momente importante din viața școlii noastre, de la înființarea sa și până în prezent. Expoziția este o invitație la reflecție asupra trecutului și viitorului învățământului medical clujean. Ne dorim ca aceasta să fie o sursă de inspirație pentru actualii și viitorii noștri studenți, cadre didactice și toți cei care sunt interesați de domeniul medical”, declară prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Expoziția are loc în contextul în care, la începutul lunii decembrie, vor avea loc Zilele UMF „Iuliu Hațieganu” (ZUMF), un eveniment cu tradiție, care se desfășoară la finalul fiecărui an. Anul acesta, ZUMF se vor desfășura în perioada 4-8 decembrie 2023.

Expoziția rămâne deschisă publicului până în 10 decembrie 2023, în cadrul instalației „10×10” de pe Bulevardul Eroilor.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Un nou site dedicat persoanelor cu hemofilie din România

Un nou site dedicat persoanelor cu hemofilie din România

A fost lansat un nou site dedicat comunității persoanelor cu hemofilie din România. Site-ul www.desprehemofilie.ro,  dezvoltat de Roche România, se adresează copiilor și adulților cu hemofilie, precum și oamenilor din mediul acestora, care își doresc să fie informați...

Jocul terapeutic REThink Life Game, lansat la UBB

Jocul terapeutic REThink Life Game, lansat la UBB

Universitatea Babeș-Bolyai lansează luni, 4 martie, jocul terapeutic REThink Life Game,  un joc terapeutic 3D care se folosește de psihologie pentru a antrena abilități specifice de reglare emoțională. Evenimentul o va avea ca invitat pe prof. univ. dr. Oana David,...