Expoziție de icoane pe sticlă de la Mănăstirea Florești, în Italia

de | iun. 12, 2017 | Activități parohiale

Cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului  și a Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul  Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a avut loc expoziția de icoane pe sticlă intitulată  „ICOANĂ ȘI TRADIȚIE DIN TRANSILVANIA”,  în ținuturile Italiei la Verona. Lucrările expuse sunt realizate de către Monahia Justiniana Kiraly în atelierul Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului”, Florești, Județul Cluj, România.

Organizatorul acestui eveniment cultural internațional este Protosinghelul   Dr. Anastasie Berbecel, duhovnic al Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului”, de la Florești, care a colaborat cu instituțiile italiene abilitate din regiunea Veneto pentru buna desfășurare a expoziției.

Expoziția s-a desfășurat în perioada 8-12 iunie 2017 la Parohia Ortodoxă Românească „Sfinții Ilie Tesviteanul și Zenon” din Verona, cu sprijinul P.C. Pr. Paroh Gabor  Codrea, Protopop Triveneto II. Vernisajul expoziției a avut  loc în seara zilei de 10 iunie 2017 cu invitați din presa locală și cu participanți italieni, români și din alte țări.

„Acest eveniment cultural românesc a fost primit cu mult entuziasm atât de către comunitatea românească din Italia, cât și de publicul italian și nu numai. Aceasta artă se dorește a fi o punte de întâlnire între Orient și Occident. Icoanele pe sticlă transilvănene sunt și o expresie a interferenței între gândirea religioasă răsăriteană ortodoxă și arta apuseană.”, a transmis pentru Radio Renașterea Protosinghelul Anastasie Berbecel.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...