Expoziție de icoane pe sticlă de la Mănăstirea Florești, în Italia

de | iun. 12, 2017

Cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului  și a Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul  Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a avut loc expoziția de icoane pe sticlă intitulată  „ICOANĂ ȘI TRADIȚIE DIN TRANSILVANIA”,  în ținuturile Italiei la Verona. Lucrările expuse sunt realizate de către Monahia Justiniana Kiraly în atelierul Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului”, Florești, Județul Cluj, România.

Organizatorul acestui eveniment cultural internațional este Protosinghelul   Dr. Anastasie Berbecel, duhovnic al Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului”, de la Florești, care a colaborat cu instituțiile italiene abilitate din regiunea Veneto pentru buna desfășurare a expoziției.

Expoziția s-a desfășurat în perioada 8-12 iunie 2017 la Parohia Ortodoxă Românească „Sfinții Ilie Tesviteanul și Zenon” din Verona, cu sprijinul P.C. Pr. Paroh Gabor  Codrea, Protopop Triveneto II. Vernisajul expoziției a avut  loc în seara zilei de 10 iunie 2017 cu invitați din presa locală și cu participanți italieni, români și din alte țări.

„Acest eveniment cultural românesc a fost primit cu mult entuziasm atât de către comunitatea românească din Italia, cât și de publicul italian și nu numai. Aceasta artă se dorește a fi o punte de întâlnire între Orient și Occident. Icoanele pe sticlă transilvănene sunt și o expresie a interferenței între gândirea religioasă răsăriteană ortodoxă și arta apuseană.”, a transmis pentru Radio Renașterea Protosinghelul Anastasie Berbecel.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...