Expoziție de icoane vechi, la Protopopiatul Huedin

de | iun. 18, 2019 | Actualitatea religioasă

Expoziție de icoane vechi, la Protopopiatul HuedinÎn contextul Anului omagial al satului românesc, dar și pentru a promova arta populară de factură liturgică, Protopopiatul Ortodox Huedin organizează expoziția ICOANE VECHI ROMÂNEȘTI – FERESTRE SPRE CER. Icoanele care vor fi expuse sunt obiecte de patrimoniu național, având o vechime de peste 250 de ani, aflate în proprietatea unor parohii din arealul Protopopiatului Huedin.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 18 iunie 2019, de la ora 19, în sala multifuncțională din sediul Protopopiatului Ortodox Huedin. Intrarea este liberă.

Evenimentul va fi moderat de domnul dr. Mircea Gheorghe Abrudan, cercetător științific în cadrul Institutului de Istorie George Barițiu, al Academiei Române, filiala Cluj, și de părintele Dan Lupuțan, protopopul Huedinului, gazda acestui eveniment.

În cadrul expoziției va avea loc și un recital de pricesne susținut de interpreta de muzică populară Oana Bozga Pintea, alături de corala preoțească Glasul Apusenilor a Protopopiatului Huedin.

Ultimele articole

Hramul Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Someșu Rece

Hramul Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Someșu Rece

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Duminica a 27-a după Rusalii (a tămăduirii femeii gârbove), 5 decembrie 2021, la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Someșu Rece, județul...