În perioada 26 aprilie – 24 mai, la Liceul Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu”, strada Zborului 7-9, București, va putea fi vizitată expoziția „Aprilie”, semnată Mihai Sârbulescu. Expoziția, curatoriată de istoricul de artă Maria Pașc, are să fie deschisă miercuri, 26 aprilie, ora 11:00. Vernisajul va fi marcat de o conferință – dezbatere „Mintea și sufletul. De ce are nevoie un om tânărsusținută de părintele prof. Radu Preda în dialog cu Mihai Sârbulescu.

Despre lucrările pictorului Mihai Sârbulescu, Maria Pașc notează: „Mihai Sârbulescu lasă pictura să glăsuiască în numele său, pe limba ei. Ce este limbajul picturii? Mare, mic, mijlociu, cald, rece, un, doi, trei, pasaj! Este limpede că vorbește despre abstract pentru că limbajul picturii este abstract. Dar când acest abstract se revarsă într-o reprezentare pe suprafața pânzei, avem de-a face cu o poveste. Splendid! Acolo, pe suprafață, se povestește. Kandinsky spune că este fals când se socotește că subiectul în pictură nu contează: un cal alb și o oaie albă nu înseamnă același lucru. Cal alb înseamnă cal plus alb, oaia înseamnă oaie plus alb. Cuvânt și pictură. A picta figurativ, a reprezenta figurativ este interdisciplinar, este poezie, este poveste și este pictură. Mihai, în pictură, ne arată ceea ce vrea el să arate. Și este atât de încăpățânat și voitor să arate ce vrea să arate, și anume că ce nu se cuprinde în mistic nu există. Totul este minune! Totul este tainic, taină pusă în față”.

Expoziția „Aprilie” semnată Mihai Sârbulescu va putea fi vizitată în perioada 26 aprilie – 24 mai la  Liceul Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu”, strada Zborului 7-9, București, în orele de funcționare a instituției, cu o programare prealabilă, la tel: 0725519386.