Expoziţie dedicată fraţilor Lapedatu, la Muzeul de Istorie a Transilvaniei

de | feb. 27, 2017 | Actualitatea religioasă, Uncategorized

O expoziţie dedicată celor doi fraţi gemeni Lapedatu, Alexandru şi Ioan, care au ocupat de-a lungul vieţii lor importante funcţii în guvernele României, în cadrul Academiei Române, şi în mediul universitar clujean şi care au murit, la câteva luni distanţă unul de celălalt, în închisorile comuniste, este deschisă, la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei (MNIT) din Cluj-Napoca.

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) a deschis pe 24 februarie 2017 expoziţia „Destine transilvănene de excepţie: fraţii Alexandru şi Ion Lapedatu în lumina documentelor”, un proiect amplu, iniţiat la 140 de ani de la naşterea fraților Lapedatu, realizat în parteneriat cu Muzeul de Etnografie Braşov, Direcţia Judeţeană Cluj a Arhivelor Naţionale, Fundaţia „Colegiul European”, Cluj-Napoca, Colecţia Johanna Wild, Colecţia dr. Ioan Opriş şi Banca Naţională a României – Sucursala Regională Cluj.

Expoziţia prezintă destinele a doi membri marcanţi ai vieţii politice şi culturale transilvănene, fraţii Alexandru Lapedatu (1876-1950) şi Ion Lapedatu (1876-1951), reflectate în lumina documentelor. Mai multe citește AICI.

Ultimele articole