Expoziție dedicată laureaților clujeni ai Olimpiadei de meșteșuguri

de | dec. 13, 2022

Zeci de icoane, cusături, țesături, podoabe din mărgele, sculpturi în lemn, linguri pictate și altele, pentru care aproape 40 de elevi, reprezentând 12 școli clujene, au obținut premii la faza județeană sau națională a Olimpiadei  „Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, sunt expuse la Cluj-Napoca.

Publicul este invitat începând de mâine,14 decembrie 2022, să se bucure de talentul micilor meșteșugari clujeni, care își prezintă lucrările premiate, în cadrul Expoziției Laureaților Olimpiadei „Meșteșuguri Artistice Tradiționale”. Organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, expoziția este găzduită în holul Bibliotecii Județene „Octavian Goga”  din Cluj-Napoca, Calea Dorobanților, nr. 104.

În deschiderea expoziției, care va avea loc în 14 decembrie, de la ora 15:00, vor fi prezentate rezultatele olimpiadei și va avea loc un moment de colinde și obiceiuri de iarnă, susținut de Grupul tradițional „Mugurașii” al Școlii Gimnaziale din Răchițele, coordonat de director prof. Monica Matiș și prof. Violeta Todoruț.

Expoziția va rămâne deschisă până în 12 ianuarie 2023.

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Vacanța la biblioteca „Octavian Goga” Cluj

Vacanța la biblioteca „Octavian Goga” Cluj

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează în perioada 1 iulie – 30 august 2024 o serie de activități sub genericul Vacanța la bibliotecă, o alternativă pentru copii și adolescenți de...