Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, gazda Conferinței Naționale a Doctoranzilor Teologi

de | nov. 3, 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, în perioada 2-3 noiembrie 2018, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca s-a desfășurat Conferința Națională a Doctoranzilor, intitulată „Unitate și Identitate. Ortodoxia românilor între comuniunea răsăriteană și dialogul cu Apusul”.

Vineri, 2 noiembrie 2018, începând cu ora 9:00, în sala „Vasile Petrașcu” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a avut loc deschiderea Conferinței Naționale a Doctoranzilor, intitulată „Unitate și Identitate. Ortodoxia românilor între comuniunea răsăriteană și dialogul cu Apusul”.

În cuvântul inaugural, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a precizat faptul că orice activitate nu poate fi lipsită de spiritualitate. De asemenea, ierarhul i-a felicitat pe organizatori și le-a urat mult succes participanților.

Gazda evenimentului, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, le-a urat bun venit tuturor doctoranzilor prezenți la această conferință și le-a amintit despre tradiția prestigioasă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, instituție din care și Facultatea de Teologie face parte.

După sesiunea inaugurală, de la ora 10:00 s-a desfășurat sesiunea de comunicări științifice, unde doctoranzii de la diferite facultăți de teologie ortodoxă din țară au putut prezenta și dezbate diferite teme ce întregesc tematica anului jubiliar.

Simpozionul internaţional de Teologie, Istorie, Muzicologie și Artă la Facultatea de Teologie clujeană

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, gazda Conferinței Naționale a Doctoranzilor TeologiEvenimentele științifico-academice vor continua și săptămâna viitoare la Faculultatea de Teologie Ortodoxă. Cinci ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române vor conferenția alături de alți invitați, teologi și oameni de cultură din țară și străinătate.

Simpozionul internaţional de Teologie, Istorie, Muzicologie și Artă, intitulat „Unitate și Identitate. Ortodoxia românilor între comuniunea răsăriteană și dialogul cu Apusul” se va desfășura în perioada 4-6 noiembrie, la sediul Facultății din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”, situat pe strada Episcop Nicolae Ivan, f.n.

La aceste evenimente sunt așteptați teologi, studenți și toți cei interesați de tematica manifestării științifice.

Programul simpozionului poate fi accesat AICI

Atât Simpozionul internațional, cât și Conferința doctoranzilor fac parte din suita de manifestări științifice ale facultății, proiectate pentru anul universitar 2018-2019 și se încadrează în seria de evenimente organizate cu prilejul proclamării de către Sfântul Sinod a anului 2018 ca „Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”, pe tot cuprinsul Patriarhiei Române, conform celor spuse de prodecanul facultății, pr. conf. univ. dr. Cristian Sonea.

 

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...