Familie din Cluj solicită sprijin pentru tratamentul copilului de 14 ani cu tumori recurente

Barani Darius-Vasile,  în vârstă de 14 ani, este elev în clasa a VII a, în cadrul școlii Generale Nr. 1, Gherla. În anul 2018, în urma unei extracții dentare, minorul a suferit mai multe modificări la nivelul maxilarului, ulterior a fost diagnosticat cu Formațiune Tumorală Hemimandibulară dreaptă.

Barani Darius-Vasile, a fost examinat repetitiv în diferite centre și spitale de specialitate. De asemenea, între anii 2018-2023, a fost supus la mai multe proceduri și intervenții chirurgicale, atât în țară cât și în strâinătate. În anul 2019, a suferit o nouă intervenție chirugicală în Germania, dar după 6 săptămâni tumoarea a recidivat. Timp de 3 ani, tumoarea a fost în stare pasivă. În anul 2023, tumoarea a recidivat și a început  să creeze durere și disconfort. Un examen C.T. a evidențiat o extindere a tumorii și pe partea stîngă.

În prezent Barani Darius-Vasile, are nevoie urgentă de o nouă intervenție chirgicală. Datorită diagnosticului, complicațiilor și procedurilor necesare, intervenția, nu este posibilă în România, singura scăpare pentru Darius, vine din Turcia. Acesta, este programat pe data de 25 iunie 2024, în cadrul KOC UNIVERSITY HOSPITAL HASTANESI, pentru extirparea tumorii, procedurile și recuperarea post operatorie. Costul intervenției și procedurile, sunt in valoare de 15.000 de Euro.

Darius are vârsta de 14 ani, de la vârsta de 8 ani se luptă cu dureri foarte mari. La vârsta de 8 ani i s-a descoperit prima tumoare la maxilar în partea dreaptă de care a fost operat la noi în țară și s-a refăcut imediat după operație, apoi a fost operat și în Germania în urmă cu 4 ani, după care a avut o perioadă în care, chiar dacă acea tumoare s-a refăcut, nu mai avea durerile atât de dese și atât de mari. În urmă cu 5 luni i s-a mai descoperit o tumoare și în partea stângă care s-a dezvoltat în câteva luni atât de tare încât este mai mare decât cea veche crescută în 4 ani, având acum în ambele părți acele tumori.

Alimentația și vorbirea lui sunt mai dificile deoarece în partea dreaptă este un os foarte subțire care îi mai ține maxilarul, deoarece a început să se mănânce foarte tare osul și se mai ține foarte puțin. Medicii specialiști din Turcia i-au recomandat un tratament care îl va ajuta la eliminarea tumorilor pentru 2 luni și jumătate, timp în care noi va trebui să rămânem cazați acolo pentru a putea fi prezenți la tratamentul care i se va administra în acea perioadă. În momentul de față are dureri foarte mari zilnic și nici calmantele nu îl mai pot ajuta. Tratamentul împreună cu analizele și toate investigațiile necesare și cazarea au un cost aproximativ de 15.000 de euro. Rugăm ca oricine dorește să ne ajute cu o donație sau o distribuire. Vă mulțumim frumos!” este mesajul transmis de către mama băiatului.

Familia își pune toată încrederea în generozitatea și solidaritatea comunității locale și speră că vor reuși să strângă fondurile necesare într-un timp cât mai scurt, pentru a începe tratamentul cât mai curând posibil.

Persoanele care doresc să fie alături de noi, în această acțiune umanitară,  ne găsesc de luni până vineri, între orele 9-16 la adresa Servicului De Asistență Comunitară, Protopopiatul Ortodox Român Gherla;str. 1 Decembrie 1918, nr.31, loc. Gherla, Jud Cluj. De asemenea, se pot face donații în contul: Serviciul De Asistență Comunitară Protopopiatul Ortodox Român Gherla;Cod IBAN RO84BTRLRONCRT00H0068302