Festival – concurs dedicat jocului tradițional românesc, în localitatea clujeană Baciu

de | oct. 3, 2023

Cea de-a III-a ediție a Festivalului-concurs dedicat jocului tradițional românesc, intitulat „Cine știe jocu’ bine, joace-l, nu-i șie rușine”, va avea loc la finalul acestei săptămâni, în localitatea clujeană Baciu. Organizat de Asociația „De la lume adunate și-napoi la lume date” în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Primăria Baciu, evenimentul este dedicat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 20 de ani.

Festivalul se va desfășura sâmbătă, 7 octombrie 2023, începând cu ora 11:00, când vor fi primiți toți participanții și invitații la sediul primăriei. De aici se va porni într-o paradă a portului popular până la Căminul Cultural din localitate. Apoi, de la ora 12:00, concurenții se vor întrece pe trei categorii de vârstă: 6-10 ani, 11-15 ani și 16-20 ani. Aceștia vor evolua în cadrul a trei secțiuni: joc fecioresc, de perechi și tradițional.

Un juriu format din specialiști în domeniul folclorului tradițional muzical și coregrafic va nota evoluția concurenților și va acorda premii la fiecare categorie de vârstă. De asemenea, vor fi acordate premii pentru cel mai tânăr participant în concurs, pentru cel mai valoros port popular și cea mai bună formulă instrumentală tradițională, prezentă în cadrul competiției.

Festivalul-concurs „Cine știe jocu’ bine, joace-l, nu-i șie rușine” are ca scop redescoperirea valorilor tradiționale de către tânăra generație și promovarea jocului tradițional românesc din cadrul obiceiurilor și tradițiilor autentice locale.

 

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
„Vorbirea de aproape” cu Pr. Octavian Blaga la Memoriaul Gherla

„Vorbirea de aproape” cu Pr. Octavian Blaga la Memoriaul Gherla

„Nu am om”, spune, lipsit de ajutorul semenilor, slăbănogul de la scăldătoarea Vitezdei. Împovărat nu doar de neputința trupească, ci și de apăsarea singurătății printre oameni, de orbirea și neștiința că „unul altuia suntem mădulare”, e alinat cu mângâierea minunată...

„Punguța cu doi bani” la Filarmonica de Stat „Transilvania”

„Punguța cu doi bani” la Filarmonica de Stat „Transilvania”

Sărbătoarea copilăriei începe la Filarmonica clujeană marți, 28 mai 2024 (Colegiul Academic) o dată cu spectacolul Punguța cu doi bani în interpretarea Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” sub bagheta dirijoarei-moderatoarei Dalma Toadere. Bilete disponibile...