Festival dedicat integrării în societate a persoanelor cu sindrom Down, desfășurat online

de | mai 26, 2020

A noua ediție a Festivalului „Flori de speranță”, dedicat persoanelor cu sindrom Down, va avea loc în perioada 28- 31 mai 2020. Organizat de Centrul Educațional „Raluca” din Cluj-Napoca, evenimentul din acest an se va desfășura online, datorită pandemiei.

Potrivit reprezentanților Centrului, concurenții care provin de la 14 asociații de profil din țară, vor prezenta momente artistice speciale, coregrafice și muzicale. De asemenea, vor fi concursuri pe diverse teme, de la gastronomie și prezentare de modă, până la pictură și artă fotografică.

„Festivalul are scopul de a integra persoanele cu sindrom Down în viața socială, culturală și artistică, dar și de a le da încredere în posibilitățile lor de dezvoltare și manifestare a personalității, demonstrând că pot depăși momente critice din viață, ca oricare dintre noi”, a precizat Adriana Avram, președintele Asociației.

Festival dedicat integrării în societate a persoanelor cu sindrom Down, desfășurat online

Asociația Down – Centrul Educational „Raluca”, situat pe strada Căpitan Grigore Ignat, nr. 23 din Cluj-Napoca, a fost inaugurat în anul 2010. Acesta îmbină funcțiile unui centru de zi educațional cu unul de pregătire profesională. În cadrul centrului se urmărește și crearea sau recuperarea deprinderilor de citire-scriere, care să îi ajute pe tineri să poată urma eventuale cursuri de instruire. Aici au loc activități de terapie prin artă (pictură, desen, muzică, atelier teatral), care s-au dovedit benefice în recuperarea și integrarea persoanelor cu dizabilități.

Cei care doresc, pot să sprijine activitățile Asociației  Down – Centrul Educational „Raluca”, prin donații, în conturile deschise în acest scop.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Cupa Dan Căpitan la schi alpin: Start înscrieri

Cupa Dan Căpitan la schi alpin: Start înscrieri

Tinerii sportivi cu vârsta sub 12 ani sunt invitați să se înscrie la Cupa Dan Căpitan, competiție din cadrul Mini Cupei României la Schi Alpin, care va avea loc în perioada 2-3 martie, la Buscat. Sportivii vor concura în două probe de slalom uriaș, pe pârtia roșie...