Festival dedicat integrării în societate a persoanelor cu sindrom Down, desfășurat online

de | mai 26, 2020 | Societate

A noua ediție a Festivalului „Flori de speranță”, dedicat persoanelor cu sindrom Down, va avea loc în perioada 28- 31 mai 2020. Organizat de Centrul Educațional „Raluca” din Cluj-Napoca, evenimentul din acest an se va desfășura online, datorită pandemiei.

Potrivit reprezentanților Centrului, concurenții care provin de la 14 asociații de profil din țară, vor prezenta momente artistice speciale, coregrafice și muzicale. De asemenea, vor fi concursuri pe diverse teme, de la gastronomie și prezentare de modă, până la pictură și artă fotografică.

„Festivalul are scopul de a integra persoanele cu sindrom Down în viața socială, culturală și artistică, dar și de a le da încredere în posibilitățile lor de dezvoltare și manifestare a personalității, demonstrând că pot depăși momente critice din viață, ca oricare dintre noi”, a precizat Adriana Avram, președintele Asociației.

Festival dedicat integrării în societate a persoanelor cu sindrom Down, desfășurat online

Asociația Down – Centrul Educational „Raluca”, situat pe strada Căpitan Grigore Ignat, nr. 23 din Cluj-Napoca, a fost inaugurat în anul 2010. Acesta îmbină funcțiile unui centru de zi educațional cu unul de pregătire profesională. În cadrul centrului se urmărește și crearea sau recuperarea deprinderilor de citire-scriere, care să îi ajute pe tineri să poată urma eventuale cursuri de instruire. Aici au loc activități de terapie prin artă (pictură, desen, muzică, atelier teatral), care s-au dovedit benefice în recuperarea și integrarea persoanelor cu dizabilități.

Cei care doresc, pot să sprijine activitățile Asociației  Down – Centrul Educational „Raluca”, prin donații, în conturile deschise în acest scop.

 

Ultimele articole

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20

Mai multe din Societate
ZILELE  RECOLTEI 2022, eveniment de 10

ZILELE RECOLTEI 2022, eveniment de 10

Consiliul Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, organizează Zilele Recoltei, ediția 2022. Evenimentul va avea loc în zona Cluj Arena – Parcul Stadion, în perioada 16 - 18 septembrie 2022, între orele 8.00 - 21.00....

Festivalul fructelor de pădure, la Valea Ierii

Festivalul fructelor de pădure, la Valea Ierii

Iubitorii de natură, cultură și produse tradiționale sunt așteptați duminică, 18 septembrie 2022, la Valea Ierii, acolo unde, în cadrul Zilei comunei va avea loc și prima ediție a Festivalului fructelor de pădure. Acesta va cuprinde o gamă variată de evenimente, atât...