Festivalul „1 Iunie – Hai-Hui printre povești”, inițiat de Teatrul de Păpuși „Puck”, se mută în online

de | mai 28, 2020 | Cultură

Festivalul „Hai-Hui printre povești”, inițiat în 2019 de Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca și desfășurat în  Parcul Central, se mută în spațiul virtual.

Ediția din acest an va cuprinde o serie de evenimente dedicate copiilor și familiei: ateliere de hrană vie un maraton audio din poveștile copilăriei și basmele popoarelor, precum și o incursiune în literatura română contemporană pentru copii. Activitățile sunt organizate de Teatrul de Păpuși „Puck” alături de alți  parteneri.

Luni, 1 Iunie, de la ora 11:00, va fi transmis (în regim de live streaming) pe pagina de Facebook a Teatrului „Puck” cel de-al doilea episod al serialului online „Domnul Păpădie și Prosop”. În noul episod, domnul Păpădie și Prosop au găsit rețeta fericirii! Cum toți copiii vor fi răsplătiți cu bunătăți, în această zi specială, ghizii noștri în bucătărie ne propun o rețetă de dulciuri sănătoase, fără zahăr.

Un alt moment important al festivalului online de Ziua Copilului este Maratonul poveștilor – AudioPuck – Poveștile copilăriei (în limba română) & basmele popoarelor (în limba maghiară).

Demersul artiștilor clujeni vine în sprijinul educatorilor, învățătorilor și profesorilor, care vor putea folosi înregistrările ca material didactic și suport educativ pentru orele de limbă și literatură, atât pentru limba română, cât și pentru limba maternă a minorității maghiare din România.

Programul complet poate fi consultat pe pagina de facebook a Teatrului de Păpuși „Puck”.

 

Ultimele articole

Pescuirea minunată

Pescuirea minunată

Evanghelia de astăzi e bogată în sensuri și extrem de actuală. O exegeză completă ar putea face de-a dreptul subiectul unei cărți, căci episodul „pescuirii minunate” are deopotrivă valoare simbolică, teologică și dacă s-ar face o investigație atentă, de bună seamă,...

27 septembrie – Sfântul Mucenic Calistrat

27 septembrie – Sfântul Mucenic Calistrat

Sfântul Mucenic Calistrat († 304) – S-a născut în orașul Cartagina din Africa din părinți creștini. Tânărul Calistrat a intrat în armată, într-una dintre legiunile Romei, sub comanda lui Persentin, în timpul persecuțiilor împăraților Dioclețian și Maximian. Într-o...

Mai multe din Cultură