Festivalul „1 Iunie – Hai-Hui printre povești”, inițiat de Teatrul de Păpuși „Puck”, se mută în online

de | mai 28, 2020 | Cultură

Festivalul „Hai-Hui printre povești”, inițiat în 2019 de Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca și desfășurat în  Parcul Central, se mută în spațiul virtual.

Ediția din acest an va cuprinde o serie de evenimente dedicate copiilor și familiei: ateliere de hrană vie un maraton audio din poveștile copilăriei și basmele popoarelor, precum și o incursiune în literatura română contemporană pentru copii. Activitățile sunt organizate de Teatrul de Păpuși „Puck” alături de alți  parteneri.

Luni, 1 Iunie, de la ora 11:00, va fi transmis (în regim de live streaming) pe pagina de Facebook a Teatrului „Puck” cel de-al doilea episod al serialului online „Domnul Păpădie și Prosop”. În noul episod, domnul Păpădie și Prosop au găsit rețeta fericirii! Cum toți copiii vor fi răsplătiți cu bunătăți, în această zi specială, ghizii noștri în bucătărie ne propun o rețetă de dulciuri sănătoase, fără zahăr.

Un alt moment important al festivalului online de Ziua Copilului este Maratonul poveștilor – AudioPuck – Poveștile copilăriei (în limba română) & basmele popoarelor (în limba maghiară).

Demersul artiștilor clujeni vine în sprijinul educatorilor, învățătorilor și profesorilor, care vor putea folosi înregistrările ca material didactic și suport educativ pentru orele de limbă și literatură, atât pentru limba română, cât și pentru limba maternă a minorității maghiare din România.

Programul complet poate fi consultat pe pagina de facebook a Teatrului de Păpuși „Puck”.

 

Ultimele articole

Mai multe din Cultură
Expoziție de icoane, la Muzeul Mitropoliei Clujului

Expoziție de icoane, la Muzeul Mitropoliei Clujului

Praznicul Adormirii Maicii Domnului va fi marcat la Muzeul Mitropoliei Clujului printr-o expoziție temporare de icoane pe lemn. Intitulată „Deisis”, expoziția cuprinde 13 icoane, realizate de artistul iconar Steliana Țico (rasofora Sofia). Vernisajul va avea loc...

Prețiosul monument istoric de lemn al Mănăstirii clujene Nicula

Prețiosul monument istoric de lemn al Mănăstirii clujene Nicula

Biserica de lemn cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, mica bijuterie aflată în incinta Mănăstirii Nicula, este cu siguranță unul din cele mai cunoscute monumente de acest fel din România. Are o istorie bogată și a întreprins o lungă călătorie până să ajungă în locul...