Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud organizează cea de-a XIII-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Valeria Peter Predescu”. Evenimentul va avea loc în zilele de 15 și 16 mai 2024, la Centrul Cultural „Dacia” din Bistrița.

Prima zi a festivalului, miercuri, 15 mai, va începe la ora 18:00 cu un concurs de interpretare, la care vor participa tineri artiști talentați din întreaga țară. Pe lângă concurs, publicul se bucura de recitalurile artiștilor: Mirela Petruș, Domnica Dologa, Cristina Retegan, Anuța Motofelea, Anamaria Marti, Oana Matei-Coruți, Ioachim Spân și Nicolae Cioancă. Aceștia vor fi acompaniați de Orchestra Profesionistă „Dor Românesc”, sub bagheta  dirijorului Horațiu Cigu.

Ziua a doua a festivalului, joi, 16 mai, va fi dedicată Galei Laureaților, începând tot la ora 18:00. În cadrul acestei galei vor fi prezentați laureații concursului, iar publicul va avea ocazia să se bucure de recitalurile unor artiști de excepție, precum: Viorica Flintașu, Anghelina Timiș-Lungu, Leontina Pop, Maria Pavelean (Câștigătoare a Trofeului în 2023), Ștefan Negru (Câștigător al Trofeului în 2018) și Georgiana Păduraru (Câștigătoare a Premiului I în 2013).

Pentru cei dornici să participe la acest eveniment , prețul unui bilet este de 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Biletele pot fi achiziționate de la casieria Centrului Cultural „Dacia” din Bistrița.