Festivalul Ensemble. Zilele muzicii camerale studențești | Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”

de | mart. 11, 2023

Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” vă invită la „Festivalul Ensemble. Zilele muzicii camerale studențești”, care se va desfășura în perioada 14-16 martie 2023, de la orele 19:00, în Studioul de Concerte al instituției.

Evenimentul are ca scop dezvoltarea muzicală a studenților, pregătirea și motivarea lor de a atinge performanțe de calitate și, de asemenea, cunoașterea reciprocă a formațiilor din cadrul Academiei noastre. Este o inițiativă ce aparține catedrei de Muzică de Cameră a instituției. Organizatoarea acestei manifestări, conf. univ. dr. Marta Cîrlejan, profesoară de muzică de cameră la ANMGD, ne oferă detalii despre contextul și motivația acestei inițiative:

„Ideea unui festival cameral studențesc s-a născut în mintea mea încă din vremea studenției, când am participat la  o Academie internațională de muzică de cameră în Cracovia, unde se lucra mult și se cânta des, iar la fiecare sfârșit de trimestru, se organiza un festival de amploare. De atunci, dragostea mea față de muzica de camera și tot de atunci, dorința de a oferi tinerilor șansa și cadrul de a-și finaliza munca lor într-o sală de concerte.”

Totodată, organizatorii evenimentului își propun ca în cadrul acestui eveniment să ofere publicului clujean un program cât mai variat, atrăgător și relevant atât din perspectiva repertoriului, cât și a componenței formațiilor. Așadar, programul de anul acesta, ca și cel de anul trecut, cuprinde o varietate mare de grupuri camerale: triouri cu pian, cvartete de coarde, cvintet de suflatori, ansamblu de chitară, formație cu percuție, două piane, cvartet și cvintet cu pian, formație cu clavecin și vioară, cvartet de contrabași.

Aflat la cea de-a doua ediție, evenimentul se dorește a fi un prilej de bucurie și dezvoltare în dreptul studenților, un mijloc de ridicare a nivelului lor profesional și o formă de îmbogățire a publicului invitat.

Programul detaliat poate fi consultat pe:

https://www.anmgd.ro/ENSEMBLE–Zilele-muzicii-camerale-studen%C5%A3e%C5%9Fti/

 

Intrarea este liberă!

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

Cineaștii, jurnaliștii și criticii de film din România se pot înscrie pentru o nouă ediție a Bursei Alex. Leo Șerban, în cadrul Festivalul Internațional de Film Transilvania (14 - 24 iunie 2024). În valoare de 2500 de euro, bursa a fost inițiată în memoria unuia...

Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, la a 15-a ediție

Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, la a 15-a ediție

Maratonul cultural Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca (ZCMC), ajuns anul acesta la cea de-a 15-a ediție, se va desfășura între 18 și 25 august, în toate locurile de tradiție unde s-a consacrat. Publicul se va putea bucura din nou de sutele de evenimente care...