Festivalul Ensemble. Zilele muzicii camerale studențești | Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”

de | mart. 11, 2023 | Cultură

Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” vă invită la „Festivalul Ensemble. Zilele muzicii camerale studențești”, care se va desfășura în perioada 14-16 martie 2023, de la orele 19:00, în Studioul de Concerte al instituției.

Evenimentul are ca scop dezvoltarea muzicală a studenților, pregătirea și motivarea lor de a atinge performanțe de calitate și, de asemenea, cunoașterea reciprocă a formațiilor din cadrul Academiei noastre. Este o inițiativă ce aparține catedrei de Muzică de Cameră a instituției. Organizatoarea acestei manifestări, conf. univ. dr. Marta Cîrlejan, profesoară de muzică de cameră la ANMGD, ne oferă detalii despre contextul și motivația acestei inițiative:

„Ideea unui festival cameral studențesc s-a născut în mintea mea încă din vremea studenției, când am participat la  o Academie internațională de muzică de cameră în Cracovia, unde se lucra mult și se cânta des, iar la fiecare sfârșit de trimestru, se organiza un festival de amploare. De atunci, dragostea mea față de muzica de camera și tot de atunci, dorința de a oferi tinerilor șansa și cadrul de a-și finaliza munca lor într-o sală de concerte.”

Totodată, organizatorii evenimentului își propun ca în cadrul acestui eveniment să ofere publicului clujean un program cât mai variat, atrăgător și relevant atât din perspectiva repertoriului, cât și a componenței formațiilor. Așadar, programul de anul acesta, ca și cel de anul trecut, cuprinde o varietate mare de grupuri camerale: triouri cu pian, cvartete de coarde, cvintet de suflatori, ansamblu de chitară, formație cu percuție, două piane, cvartet și cvintet cu pian, formație cu clavecin și vioară, cvartet de contrabași.

Aflat la cea de-a doua ediție, evenimentul se dorește a fi un prilej de bucurie și dezvoltare în dreptul studenților, un mijloc de ridicare a nivelului lor profesional și o formă de îmbogățire a publicului invitat.

Programul detaliat poate fi consultat pe:

https://www.anmgd.ro/ENSEMBLE–Zilele-muzicii-camerale-studen%C5%A3e%C5%9Fti/

 

Intrarea este liberă!

Ultimele articole

Procesiunia de Florii la Bistrița

Procesiunia de Florii la Bistrița

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, va avea loc Procesiunia de Florii, în sâmbăta de Florii, 8 aprilie 2023 începând cu orele 17,  la biserica cu hramul ”Sfinții Trei Ierarhi ” de pe strada A. Odobescu, unde ...

Mai multe din Cultură
Concursul „Lumină din lumină” adresat liceenilor turdeni

Concursul „Lumină din lumină” adresat liceenilor turdeni

Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda și Protopopiatul Ortodox Turda organizează în perioada 27 Martie- 7 Aprilie 2023 Concursul ”Lumină din lumină” adresat liceenilor turdeni. Doritorii se pot înscrie la una din cele două secțiuni: Secțiunea de literatură....

Cenușăreasa revine pe scena Teatrului „Puck”

Cenușăreasa revine pe scena Teatrului „Puck”

Duminică, 19 martie, de la orele 11 și 12.30 cei mici sunt așteptați la Teatrul de Păpuși „Puck”, alături de părinți și bunici la spectacolul „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, în regia Monei Marian. De asemenea, sâmbătă, 18 martie, de la ora 11, este programat...