Festivitate de absolvire la Facultatea de Teologie clujeană

de | iun. 18, 2018

Luni, 18 iunie 2018, Promoția Centenarului Marii Uniri a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a absolvit cursurile în mod festiv.

Manifestările au debutat la ora 9:30 cu participarea absolvenților la Sfânta Liturghie, oficiată în Paraclisul Faculății de Teologie Ortodoxă, din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”. Slujba a fost săvârșită de un sobor de preoți profesori ai facultății, în frunte cu pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă.

Dupa citirea Evangheliei, Arhim. lect. univ. dr. Benedict Vesa, lector universitar la catedra de Spiritualitate și îndrumătorul de an al secțiilor: Teologie Didactică, Teologie Asistență Socială și Artă Sacră, a rostit un cuvânt de învățătură:

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a venit în mijlocul studenților pentru a le adresa un gând duhovnicesc:

Manifestările au continuat, în după-amiaza aceleiași zile, de la ora 16:00, cu Festivitatea de Absolvire care a avut loc în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai.

Alături de părinții și personele dragi ale absolvenților, au fost prezente cadrele didactice ale Facultății de Teologie, precum și reprezentanți ai Centrului Eparhial.

Din prezidiu au făcut parte: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, prof. univ. dr. Călin Rus – prorectorul Universității Babeș-Bolyai, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă – președintele Senatului Universității Babeș-Bolyai, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu – decanul Facultății de Teologie, pr. prof. univ. dr. Ștefan Iloaie, directorul de departament al Facultății și îndrumătorii de an ai Promoției 2018: arhim. prof. univ.dr. Teofil Tia, respective arhim. lect. univ.dr. Benedict Vesa.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a ținut un scurt cuvânt de învățătură în care i-a îndemnat să fie buni misionari ai lui Hristos într-o lume secularizată:

Absolvenții au fost gratulați și de decanul Facultății de Teologie Ortodoxă, pr. prof. univ.dr. Vasile Stanciu care le-a oferit câteva îndemnuri:

Cursul festiv a fost susținut de arhim prof. univ.dr Teofil Tia,duhovnicul facultății și îndrumătorul de an al secției Teologie Pastorală.

Mai apoi, studenţii au mulţumit tuturor profesorilor pentru purtarea de grijă din timpul studenţiei, după care au înmânat cheia colegilor mai mici.

Au urmat premierea celor aproximativ 120 de studenți de la cele patru specializări de nivel licențăși de la cele 6s pecializari, nivel master.

Ceremonia s-a încheiat cu strigarea catalogului şi cu momentul mult aşteptat în care studenţii au fost declaraţi absolvenţi.

Text si foto: Darius Echim

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...