Festivitate de absolvire la Facultatea de Teologie clujeană

de | iun. 18, 2018 | Actualitatea religioasă

Luni, 18 iunie 2018, Promoția Centenarului Marii Uniri a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a absolvit cursurile în mod festiv.

Manifestările au debutat la ora 9:30 cu participarea absolvenților la Sfânta Liturghie, oficiată în Paraclisul Faculății de Teologie Ortodoxă, din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”. Slujba a fost săvârșită de un sobor de preoți profesori ai facultății, în frunte cu pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă.

Dupa citirea Evangheliei, Arhim. lect. univ. dr. Benedict Vesa, lector universitar la catedra de Spiritualitate și îndrumătorul de an al secțiilor: Teologie Didactică, Teologie Asistență Socială și Artă Sacră, a rostit un cuvânt de învățătură:

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a venit în mijlocul studenților pentru a le adresa un gând duhovnicesc:

Manifestările au continuat, în după-amiaza aceleiași zile, de la ora 16:00, cu Festivitatea de Absolvire care a avut loc în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai.

Alături de părinții și personele dragi ale absolvenților, au fost prezente cadrele didactice ale Facultății de Teologie, precum și reprezentanți ai Centrului Eparhial.

Din prezidiu au făcut parte: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, prof. univ. dr. Călin Rus – prorectorul Universității Babeș-Bolyai, pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă – președintele Senatului Universității Babeș-Bolyai, pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu – decanul Facultății de Teologie, pr. prof. univ. dr. Ștefan Iloaie, directorul de departament al Facultății și îndrumătorii de an ai Promoției 2018: arhim. prof. univ.dr. Teofil Tia, respective arhim. lect. univ.dr. Benedict Vesa.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a ținut un scurt cuvânt de învățătură în care i-a îndemnat să fie buni misionari ai lui Hristos într-o lume secularizată:

Absolvenții au fost gratulați și de decanul Facultății de Teologie Ortodoxă, pr. prof. univ.dr. Vasile Stanciu care le-a oferit câteva îndemnuri:

Cursul festiv a fost susținut de arhim prof. univ.dr Teofil Tia,duhovnicul facultății și îndrumătorul de an al secției Teologie Pastorală.

Mai apoi, studenţii au mulţumit tuturor profesorilor pentru purtarea de grijă din timpul studenţiei, după care au înmânat cheia colegilor mai mici.

Au urmat premierea celor aproximativ 120 de studenți de la cele patru specializări de nivel licențăși de la cele 6s pecializari, nivel master.

Ceremonia s-a încheiat cu strigarea catalogului şi cu momentul mult aşteptat în care studenţii au fost declaraţi absolvenţi.

Text si foto: Darius Echim

Ultimele articole

Hristos Vindecătorul

Hristos Vindecătorul

Aspecte introductive Ar fi multe de spus cu privire la această pericopă. Ar fi și mai multe de înțeles dintr-o lectură făcută cu inima, a pasajului în cauză.Hristos, cel se prezintă în ipostaza Semănătorului vine apoi să potolească furtuna. Iar ulterior să izgonească...

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a trecut la Domnul joi, 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19. Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie, iar starea lui s-a...

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Conferință preoțească de toamnă în Protopopiatul Năsăud

Clericii din Protopopiatul Ortodox Năsăud s-au reunit marți, 19 octombrie 2021, în cadrul conferinței preoțești de toamnă. Întâlnirea s-a desfășurat în biserica Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din Salva și a fost precedată de o slujbă de Te Deum. Lucrările conferinței...