Festivitate de premiere a elevilor participanți la Concursul „Hristos, ajutorul meu”

de | iun. 8, 2016 | Actualitatea religioasă

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul clujean Mănăștur a premiat astăzi, 8 iunie 2016, performața elevilor participanți la Concursul „Hristos, ajutorul meu”.

Elevii merituși au umplut biserica situată pe strada Govora, creând o atmosferă de veselie și voie bună. În jurul orei 13:00, copiii l-au întâmpinat pe Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, cântând „Hristos a Înviat” iar apoi au asistat la rugăciunea rostită de Mitropolitul Clujului, prin care ierarhul I-a cerut lui Dumnezeu înțelepciune și ajutor pentru ei și multă binecuvântare în viitorul ce le stă în față.

Înainte de a primi diplome și daruri, copiii au ascultat și scurtul cuvânt de învățatură adresat de Înaltpreasfințitul Andrei, în care ierarhul le-a vorbit despre responsabilitatea pe care o au cei mici în modul în care va arăta viitorul acestui oraș și al lumii: „Neapărat trebuie să vă încredințez că viitorul de mâine al Clujului este în mâinile voastre. Steagul vi-l înmânăm vouă și așa va fi Clujului și țara, cum veți fi voi. Noi nădăjduim ca voi să fiți niște oameni foarte buni. Vă felicităm! Dumnezeu să vă răsplătească tot efortul pentru că întâi de toate se bucură inimioara voastră, apoi părinții, dascălii și noi toți”.

După cuvântul Înaltpreasfinției Sale, au mai vorbit inspectorul de religie al județului Cluj, părintele Marian Sidon, directorul Școlii „Eugen Pora” și părintele paroh Dan Hognogi.

A urmat apoi premierea tuturor elevilor și profesorilor merituoși, dar nu înainte de câteva momente artistice susținute de elevi.

Acest eveniment a avut loc datorită colaborării dintre Parohia „Adormirea Maicii Domnului” și Școala „Eugen Pora”, colaborare care se bucură de un mare succes.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...