Festivitatea de deschidere a noului an școlar, la Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae”  din Zalău
Festivitatea de deschidere a noului an școlar, la Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae”  din Zalău

Festivitatea de deschidere a noului an școlar, la Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău

Luni, 11 septembrie 2017, cu ocazia începutului de an școlar, Preasfințitul Părinte Petroniu Episcopul Sălajului s-a aflat în mijlocul profesorilor și elevilor de la Liceul Ortodox ,,Sfântul Nicolae” din Zalău. Preasfinția Sa a fost primit cu multă emoție și căldură de copiii și dascălii acestei școli, mulți dintre ei oferindu-i buchete de flori, exprimându-și în felul acesta bucuria pe care le-a făcut-o prin prezența Preasfinției Sale în mijlocul lor.

În continuare, Preasfinția Sa a asistat la slujba de Te-Deum, săvârșită de părintele Petru Brisc, directorul spiritual al liceului, în curtea școlii. La slujbă au participat, pe lângă cadrele didactice și elevii acestei unități de învățământ și numeroși părinți și bunici, care au retrăit, alături de copiii și nepoții lor, duioșia primei zile de școală.

După săvârșirea slujbei de Te-Deum, a urmat festivitatea de deschidere a noului an școlar, în prezența Preasfințitului Părinte Petroniu, a părintelui Mihai Dobocan, consilierul cultural al Episcopiei Sălajului, a Doamnei Mioara Gudea, Inspectorul Școlar General Adjunct și a Doamnei Claudia Boha, Inspectorul Școlar pentru disciplina Religie Ortodoxă, care le-au urat elevilor bun venit și un an plin de realizări atât pe plan școlar, cât și pe plan duhovnicesc.

De asemenea, Preasfinția Sa și-a exprimat aprecierea față de cadrele didactice, pentru faptul că au format pe băncile acestei școli numeroase generații de preoți vrednici, exemple de urmat și pentru elevii de astăzi, precum și față de părinții care și-au încurajat copiii să urmeze această școală deosebită, impulsionându-i, totodată, pe toți elevii în a depune un efort asiduu, în vederea atingerii performanței școlare.

În momentul de față, pe lângă clasele cu profil vocațional de nivel liceal, în cadrul școlii funcționează și clasele de învățământ primar, precum și clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, din învățământul gimnazial.

Autor

Articole pe aceeași temă

Distribuie