Festivitatea de final de an școlar 2018-2019, la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca

de | iun. 13, 2019 | Actualitatea religioasă

Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, de la toate cele trei cicluri: primar, gimnazial și liceal, au participat miercuri, 12 iunie 2019, alături de părinți și profesori, la festivitatea de încheiere a anului școlar 2018-2019.

Evenimentul festiv a avut loc la cele trei sedii ale instituției de învățământ, situate pe strada Avram Iancu, strada Meseriilor și la sediul central, în Piața Avram Iancu.

În deschidere, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, pr. prof. dr. Liviu Vidican-Manci, a rostit un gând duhovnicesc și i-a felicitat pe elevi.

Din motive obiective, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, nu a putut fi prezent, deoarece în perioada 12-13 iunie s-a aflat la București, la şedinţa de lucru a Comisiei pentru Statut şi regulamente a Sfântului Sinod.

Astfel, mesajul Înaltpreasfinției Sale a fost transmis de secretarul eparhial, arhim. lect. univ. dr. Benedict Vesa, care care a fost prezent la festivitatea de la ciclul primar și gimnazial, iar la liceu, mesajul a fost transmis de vicarul eparhial, pr. Iustin Tira.

La eveniment au participat reprezentanți ai Centrului Eparhial, precum și din partea Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

În cadrul festivității au fost acordate premii și diplome, atât pentru rezultatele obținute de elevi la școală, cât și la concursurile județene și naționale.

La Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca au terminat anul școlar 2018-2019 un efectiv de 833 elevi, cu o creștere semnificativă față anul 2012, când frecventau cursurile școlii 289 elevi.

Seminarul teologic clujean este condus de pr. prof. dr. Liviu Vidican-Manci din toamna anului 2012 până în prezent, fiind secondat de pr. Andrei Mureșan, director adjunct și de arhim. Samuel Cristea, duhovnicul instituției de învățământ.

Școala funcționează pe principiul subordonării ierarhice si al ascultării canonice față de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, desfășurându-și activitatea sub supravegherea Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Mai multe fotografii găsiți AICI

Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, de la toate cele trei cicluri: primar, gimnazial și liceal, au…

Publicată de Radio Renașterea pe Miercuri, 12 iunie 2019

Ultimele articole

Evanghelia zilei

Evanghelia zilei

Ev. Ioan 10, 9-16 Zis-a Domnul: Eu sunt uşa: De va intra cineva prin Mine, se va mântui; şi va intra şi va ieşi şi păşune va afla. Furul nu vine decât ca să fure, să înjunghie şi să piardă. Eu am venit ca oile Mele viaţă să aibă şi din belşug să aibă. Eu sunt Păstorul...

12 martie – Sf. Cuv. Teofan Mărturisitorul; Sf. Ier. Grigorie Dialogul, Episcopul Romei; Sf. Cuv. Simeon Noul Teolog Duminica a II-a din Post (a Sf. Grigorie Palama; Vindecarea slăbănogului din Capernaum)

12 martie – Sf. Cuv. Teofan Mărturisitorul; Sf. Ier. Grigorie Dialogul, Episcopul Romei; Sf. Cuv. Simeon Noul Teolog Duminica a II-a din Post (a Sf. Grigorie Palama; Vindecarea slăbănogului din Capernaum)

Sfântul Cuvios Teofan Mărturisitorul A trăit în secolul al IX-lea. La trei ani după naşterea lui, Isaac, tatăl său, a murit, lăsând în testament ca tutore al fiului său pe împăratul Leon Isaurul, fiind rudă a sa. La vârsta de 12 ani a fost logodit cu Megalusa, o...

Lansare de carte la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Lansare de carte la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită sâmbătă, 18 martie 2023, începând cu ora 12:00, la lansarea volumului „Destinul unui evreu comunist într-o democrație populară. O...

Deținuții politici anticomuniști, comemorați la Cluj-Napoca

Deținuții politici anticomuniști, comemorați la Cluj-Napoca

Ziua Deținuților Politici Anticomuniști a fost comemorată prin rugăciune la Cluj-Napoca, joi, 9 martie 2023, la Monumentul Rezistenței Anticomuniste din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”. Printre cei prezenți la manifestare s-au numărat Episcopul-vicar Benedict...