Festivitatea de final de an școlar 2018-2019, la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca

de | iun. 13, 2019

Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, de la toate cele trei cicluri: primar, gimnazial și liceal, au participat miercuri, 12 iunie 2019, alături de părinți și profesori, la festivitatea de încheiere a anului școlar 2018-2019.

Evenimentul festiv a avut loc la cele trei sedii ale instituției de învățământ, situate pe strada Avram Iancu, strada Meseriilor și la sediul central, în Piața Avram Iancu.

În deschidere, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, pr. prof. dr. Liviu Vidican-Manci, a rostit un gând duhovnicesc și i-a felicitat pe elevi.

Din motive obiective, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, nu a putut fi prezent, deoarece în perioada 12-13 iunie s-a aflat la București, la şedinţa de lucru a Comisiei pentru Statut şi regulamente a Sfântului Sinod.

Astfel, mesajul Înaltpreasfinției Sale a fost transmis de secretarul eparhial, arhim. lect. univ. dr. Benedict Vesa, care care a fost prezent la festivitatea de la ciclul primar și gimnazial, iar la liceu, mesajul a fost transmis de vicarul eparhial, pr. Iustin Tira.

La eveniment au participat reprezentanți ai Centrului Eparhial, precum și din partea Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

În cadrul festivității au fost acordate premii și diplome, atât pentru rezultatele obținute de elevi la școală, cât și la concursurile județene și naționale.

La Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca au terminat anul școlar 2018-2019 un efectiv de 833 elevi, cu o creștere semnificativă față anul 2012, când frecventau cursurile școlii 289 elevi.

Seminarul teologic clujean este condus de pr. prof. dr. Liviu Vidican-Manci din toamna anului 2012 până în prezent, fiind secondat de pr. Andrei Mureșan, director adjunct și de arhim. Samuel Cristea, duhovnicul instituției de învățământ.

Școala funcționează pe principiul subordonării ierarhice si al ascultării canonice față de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, desfășurându-și activitatea sub supravegherea Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Mai multe fotografii găsiți AICI

Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, de la toate cele trei cicluri: primar, gimnazial și liceal, au…

Publicată de Radio Renașterea pe Miercuri, 12 iunie 2019

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...