„Filantropia” Bistrița-Năsăud. Ajutor de Crăciun pentru sute de copii și familii

de | dec. 24, 2020 | Societate

Asociația Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud, prin Cantina socială Sfânta Muceniță Filofteia din municipiul Bistrița, oferă zilnic, de luni până vineri, masa de prânz unui număr de peste 80 de persoane, iar în ajunul sărbătorilor de peste an oferă ajutoare consistente familiilor nevoiașe din județul Bistrița-Năsăud.

Campania umanitară din anul acesta „Îmbracă un copil orfan de Crăciun şi sprijină pe cei nevoiaşi!”, derulată de Asociația Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud,  a avut rezultate deosebit de frumoase.

Potrivit pr. Marius Pintican, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud, destinatarii principali au fost copiii defavorizați din județ:

În mod special, ne-am îndreptat atenția către copiii orfani, către copiii cu dizabilități și către copiii din familii numeroase sau monoparentale.

În acest sens, am întocmit o listă cu copilașii la care ne-am dorit să ajungem, listă din care bunii noştri credincioşi au putut să aleagă câte un copil, pe care să îl îmbrace în hăinuţe noi şi să-i ofere daruri tradiționale.

Cu ajutorul bunului Dumnezeu și a oamenilor milostivi, prin care lucrează Dumnezeu, am adus bucurie, nădejde și lumină la 143 de copii (61 de copii de la Centrul pentru protecția copilului de pe strada Toamnei, la 12 copii de la Casa de tip familial din cadrul centrului și la alți 70 de copii aflați în evidențele noastre).

„Filantropia” Bistrița-Năsăud. Ajutor de Crăciun pentru sute de copii și familii

Nu au fost uitate nici familiile sau persoanele cu situație materială mai slabă:

Am oferit apoi daruri bogate și la celor 80 de familii aflate în situații de dificultate de la Cantina socială Sfânta Muceniță Filofteia și am ajuns cu daruri și la 40 de bătrâni singuri și aflați în lipsuri.

Un dar însemnat am oferit și celor 30 de pacienți dializați pe care îi transportăm din întreg județul la secția de Hemodializă a Spitalului Județean Bistriţa.

Cadouri frumoase au primit și 50 de familii cu deficiențe de auz, surdo-muți, aflați în grija Părintelui Cătălin Mileșan, iar cu sprijinul Părintelui Ionuț Vlașin – preotul capelan de la Penitenciarul din Bistrița –  am încercat să aducem mângâiere și speranță și la 50 de deținuți care nu au de la cine să primească vizite.

De asemenea, celor 100 de persoane vârstnice, aflate în grija noastră în Centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice și cu nevoi speciale de la Cușma, Maieru și Târlișua, li se oferă toată asistența spirituală specifică acestei perioade, bucurându-se de cete de colindători care aduc alinare și bucurie în sufletele lor. În zilele de praznic, se vor organiza mese festive cu caracter tradițional, astfel încât toți să simtă cât mai mult atmosfera creștină și familială specifică Sfintelor Sărbători.

Mulțumim tuturor celor care au contribuit la mângâierea și bucuria oferită acestor frați mai mici ai lui Hristos, care nu au să pună ceva sau destul pe masa de Crăciun.

Mântuitorul Iisus Hristos, născut în ieslea Betleemului, să răsplătească tuturor dragostea, jertfa și dărnicia. Întru mulți și binecuvântați ani, alături de cei dragi!

Serviciile Asociației Filantropia Bistrița Năsăud sunt asigurate de 85 de angajați coordonați de Pr. Dr. Marius Pintican. Arhiepiscopia are în prezent peste 50 de proiecte şi programe sociale, care asigură adăpost, hrană, îmbrăcăminte, medicamente, îngrijiri medicale și paliative celor săraci şi bolnavi, precum şi educaţie copiilor şi tinerilor. Anul trecut peste 16.000 de persoane au beneficiat de proiectele filantropice ale Arhiepiscopiei Clujului.

Ultimele articole

Mai multe din Societate
ZILELE  RECOLTEI 2022, eveniment de 10

ZILELE RECOLTEI 2022, eveniment de 10

Consiliul Județean Cluj, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, organizează Zilele Recoltei, ediția 2022. Evenimentul va avea loc în zona Cluj Arena – Parcul Stadion, în perioada 16 - 18 septembrie 2022, între orele 8.00 - 21.00....

Festivalul fructelor de pădure, la Valea Ierii

Iubitorii de natură, cultură și produse tradiționale sunt așteptați duminică, 18 septembrie 2022, la Valea Ierii, acolo unde, în cadrul Zilei comunei va avea loc și prima ediție a Festivalului fructelor de pădure. Acesta va cuprinde o gamă variată de evenimente, atât...