„Filantropia” Bistrița-Năsăud. Ajutor de Crăciun pentru sute de copii și familii

de | dec. 24, 2020

Asociația Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud, prin Cantina socială Sfânta Muceniță Filofteia din municipiul Bistrița, oferă zilnic, de luni până vineri, masa de prânz unui număr de peste 80 de persoane, iar în ajunul sărbătorilor de peste an oferă ajutoare consistente familiilor nevoiașe din județul Bistrița-Năsăud.

Campania umanitară din anul acesta „Îmbracă un copil orfan de Crăciun şi sprijină pe cei nevoiaşi!”, derulată de Asociația Filantropia Ortodoxă Filiala Bistrița-Năsăud,  a avut rezultate deosebit de frumoase.

Potrivit pr. Marius Pintican, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud, destinatarii principali au fost copiii defavorizați din județ:

În mod special, ne-am îndreptat atenția către copiii orfani, către copiii cu dizabilități și către copiii din familii numeroase sau monoparentale.

În acest sens, am întocmit o listă cu copilașii la care ne-am dorit să ajungem, listă din care bunii noştri credincioşi au putut să aleagă câte un copil, pe care să îl îmbrace în hăinuţe noi şi să-i ofere daruri tradiționale.

Cu ajutorul bunului Dumnezeu și a oamenilor milostivi, prin care lucrează Dumnezeu, am adus bucurie, nădejde și lumină la 143 de copii (61 de copii de la Centrul pentru protecția copilului de pe strada Toamnei, la 12 copii de la Casa de tip familial din cadrul centrului și la alți 70 de copii aflați în evidențele noastre).

„Filantropia” Bistrița-Năsăud. Ajutor de Crăciun pentru sute de copii și familii

Nu au fost uitate nici familiile sau persoanele cu situație materială mai slabă:

Am oferit apoi daruri bogate și la celor 80 de familii aflate în situații de dificultate de la Cantina socială Sfânta Muceniță Filofteia și am ajuns cu daruri și la 40 de bătrâni singuri și aflați în lipsuri.

Un dar însemnat am oferit și celor 30 de pacienți dializați pe care îi transportăm din întreg județul la secția de Hemodializă a Spitalului Județean Bistriţa.

Cadouri frumoase au primit și 50 de familii cu deficiențe de auz, surdo-muți, aflați în grija Părintelui Cătălin Mileșan, iar cu sprijinul Părintelui Ionuț Vlașin – preotul capelan de la Penitenciarul din Bistrița –  am încercat să aducem mângâiere și speranță și la 50 de deținuți care nu au de la cine să primească vizite.

De asemenea, celor 100 de persoane vârstnice, aflate în grija noastră în Centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice și cu nevoi speciale de la Cușma, Maieru și Târlișua, li se oferă toată asistența spirituală specifică acestei perioade, bucurându-se de cete de colindători care aduc alinare și bucurie în sufletele lor. În zilele de praznic, se vor organiza mese festive cu caracter tradițional, astfel încât toți să simtă cât mai mult atmosfera creștină și familială specifică Sfintelor Sărbători.

Mulțumim tuturor celor care au contribuit la mângâierea și bucuria oferită acestor frați mai mici ai lui Hristos, care nu au să pună ceva sau destul pe masa de Crăciun.

Mântuitorul Iisus Hristos, născut în ieslea Betleemului, să răsplătească tuturor dragostea, jertfa și dărnicia. Întru mulți și binecuvântați ani, alături de cei dragi!

Serviciile Asociației Filantropia Bistrița Năsăud sunt asigurate de 85 de angajați coordonați de Pr. Dr. Marius Pintican. Arhiepiscopia are în prezent peste 50 de proiecte şi programe sociale, care asigură adăpost, hrană, îmbrăcăminte, medicamente, îngrijiri medicale și paliative celor săraci şi bolnavi, precum şi educaţie copiilor şi tinerilor. Anul trecut peste 16.000 de persoane au beneficiat de proiectele filantropice ale Arhiepiscopiei Clujului.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Trenurile Soarelui 2024

Trenurile Soarelui 2024

Din 14/15 iunie 2024, CFR Călători dă startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui”. Turiștii vor avea la dispoziție 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării până la data...

Zilele Horticulturii Clujene, ediția a III-a

Zilele Horticulturii Clujene, ediția a III-a

Cea de-a III-a ediție a Zilelor Horticulturii Clujene - eveniment organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, prin Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală - se va desfășura, în perioada17-19 mai (orele...

ExpoTech@UTCN: o incursiune în universul inovației

ExpoTech@UTCN: o incursiune în universul inovației

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) se înscrie și în acest an în circuitul evenimentului ”Noaptea Muzeelor” cu ExpoTech@UTCN și invită publicul larg la o incursiune în universul inovației și tehnologiei. Expoziția va fi găzduită pentru prima dată în incinta...

UMF Cluj Technology Transfer Days 2024

UMF Cluj Technology Transfer Days 2024

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca organizează, în perioada 14-15 mai 2024, cea de-a treia ediție a evenimentului „UMF Cluj Technology Transfer Days”. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „PROGRES - Creșterea performanțelor...

Un nou program de Inginerie Medicală la UBB

Un nou program de Inginerie Medicală la UBB

Universitatea Babeș-Bolyai anunță că va avea, începând din anul universitar 2024-2025, un program de licență în Inginerie Medicală, completându-și astfel programele UBBMed relevante pentru sănătate-medicină din cadrul UBB School of Health, după modele similare de...

Inaugurarea noului Spital de Psihiatrie Pediatrică

Inaugurarea noului Spital de Psihiatrie Pediatrică

Consiliul Județean a construit primul spital de la 0, unic la nivel național din punct de vedere funcțional și al facilităților de care dispune Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a inaugurat marți, 14 mai 2024, Ambulatoriul Clinic de Psihiatrie...