Final de an școlar 2023-2024 la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca

de | iun. 22, 2024

În ultimele două zile ale anului școlar 2023-2024, joi și vineri, 20-21 iunie 2024, și elevii de la Colegiul Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca au încheiat anul școlar în mod festiv.

Festivitatea de absolvire pentru elevii ciclului gimnazial

Joi, 20 iunie, de la ora 9:00, la sediul ciclului gimnazial al Colegiului Ortodox „Mitropolitul Nicolae Colan” din Cluj-Napoca a avut loc festivitatea de absolvire pentru elevii claselor V-VII.

Festivitatea s-a desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, precum și a cadrelor didactice și a părinților.

În deschidere, PS Părinte Benedict a rostit o rugăciune de mulțumire și a transmis mesajul de binecuvântare și felicitare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. În discursul rostit cu acest prilej, școlarii au fost îndemnați de PS Episcop Benedict să fie tot mai buni la învățătură, dar să nu neglijeze partea spirituală.

În continuare, tinerii au fost premiați pentru rezultatele deosebite obținute la învățătură, dar și la olimpiade și concursuri județene și naționale.

În cadrul festivității, corul „Sfânta Ecaterina” al Colegiului Ortodox, dirijat de arhid. prof. Daniel Frumos, a interpretat doua cântări care au câștigat locul al treilea la faza națională a Olimpiadei Naționale Corale.

Festivitatea de absolvire pentru elevii din ciclul primar și liceal 

Vineri, 21 iunie 2024, la Colegiul Ortodox a avut loc Festivitatea de încheiere a anului școlar pentru elevii din ciclul primar, precum și pentru cei din din ciclul liceal, clasele IX-XI, de la specializările Teologie Pastorală, Șțiințe ale Naturii și Filologie. Aceștia au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate în anul școlar 2023-2024, trăind totodată bucuria și emoția bilanțului acestei perioade.

Pentru elevii din ciclul liceal, momentul festiv a avut loc de la ora 9:00, în curtea Centrului Eparhial din Piața Avram Iancu, nr. 18, unde își are sediul și Colegiul Ortodox, în prezența Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, a cadrelor didactice și a părinților elevilor. În deschidere, PS Benedict a rostit o rugăciune de mulțumire, a transmis mesajul de binecuvântare și felicitare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și le-a pus la suflet un gând duhovnicesc.

Pentru elevii din ciclul primar, festivitatea a avut loc la sediul de pe strada Avram Iancu, nr. 6, în prezența consilierului cultural al Arhiepiscopiei Clujului – preotul Cornel Coprean și a directorului școlii – pr. lect. univ. dr. Liviu Vidican-Manci.

În cadrul festivității, cei mai buni elevi au fost premiați pentru rezultatele obținute la învățătură și la concursurile și olimpiadele la care au participat în acest an școlar.

Mai multe fotografii AICI

Foto credit: Ionuț Chifa / Mitropolia Clujului

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință de lucru a Sfântului Sinod | 11 iulie 2024

Ședință de lucru a Sfântului Sinod | 11 iulie 2024

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au reunit joi, 11 iulie 2024, în ședință de lucru. Întrunirea ierarhilor Bisericii noastre a fost găzduită în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei și a fost prezidată de Preafericitul Părinte...