Final proiect „Fetiţa cu chibrituri”, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj

de | iun. 8, 2015 | Activități parohiale

Tinerii Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca s-au implicat în ajutorarea a 25 de copii cu deficiențe de vedere, care au beneficiat de îmbrăcăminte și încățăminte nouă, prin intermediul fondurilor strânse în luna mai, în cadrul proiectului „Fetița cu chibrituri”.

Proiectul s-a finalizat duminică, 7 iunie 2015, când cei 25 de copii de la Liceul pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca au intrat în posesia noii recuzite.

IMG_4176

Impresiile la final de proiect au fost plăcute atât de partea voluntarilor cât și a copiilor cu deficiențe de vedere:

„La finalul acestei zile binecuvântate singurul cuvânt pe care am putut să-l mai rostesc a fost, mulțumesc!”.

„Mulţumesc părintelui paroh Dan Hognogi pentru că ne-a supravegheat, coordonat şi sprijinit din toate punctele de vedere în realizarea acestui proiect”.

„A fost o experienţă deosebită cel puţin din două aspecte: copiii au fost absolut minunaţi și ne-au făcut să uităm de anumite prejudecăți pe care noi ca oameni le avem asupra semenilor noștri cu anumite deficiențe, iar al doilea aspect a fost legat de voluntarii participanți, cred cu tărie că astfel de acțiuni vor duce la o întărire a comunității din care facem parte și că odată cu trecerea timpului vom fi tot mai mulți și astfel vom putea concepe proiecte tot mai complexe”, a spus un voluntar din parohie.

„Experiența trăită azi a fost una plăcută și interesantă. Ne-am bucurat că am reușit să ne rupem câteva ore din timpul nostru pentru a oferi câteva momente de bucurie acestor copilași. Am constatat că acești copilași au nevoie de foarte multă afecțiune”, a spus Corina Fodor, voluntar.

Ultimele articole

Agenda ierarhilor în Duminica a 5-a după Paști

Agenda ierarhilor în Duminica a 5-a după Paști

În Duminica a 5-a după Paști (a Samarinencei), 22 mai 2022, ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului vor sluji după următorul program: Înaltpreasfințitul Părinte ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...