Fostul vicar administrativ al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului a fost înmormântat în Baia Mare

de | ian. 28, 2016 | Actualitatea religioasă

Catedrala Veche din Baia Mare l-a primit azi, joi, 28 ianuarie 2016, pentru ultima dată pe preotul LIVIU ŞTEFAN, slujitor al acesteia timp de mai mulţi ani.
Slujba prohodului a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, înconjurat de un sobor de peste 70 de preoţi.
Părintele LIVIU ŞTEFAN a absolvit Institutul Teologic Ortodox din Sibiu în 1965, ca şef de promoţie.
După primirea tainei preoţiei, a fost preot în jurul Hunedoarei, timp de 3 ani, în Protopopiatul Baia Mare – 17 ani, iar apoi, până la pensionare, preot în Cluj-Napoca, unde a construit şi o biserică.
La Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului a fost transferat pentru a ocupa postul de vicar administrativ, în 1985, funcţie pe care o deţine până la desfiinţarea acesteia, în 1992.
Părintele LIVIU ŞTEFAN a fost secretar al Adunării Naţionale Bisericeşti şi preşedintele unei comisii a acesteia.
A publicat studii şi articole în cărţi şi reviste teologice.
Înaltpreasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a transmis familiei şi tuturor celor îndoliaţi cuvinte de îmbărbătare şi condoleanţe.
Un ultim omagiu i-a fost adus de Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, care a explicat tuturor celor prezenţi rânduiala slujbei înmormântării unui preot şi deosebirea faţă de înmormântarea unei persoane care nu a primit harul preoţiei.
A mai vorbit despre viaţa părintelui LIVIU ŞTEFAN pr. dr. Vasile Augustin, vicar administrativ al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, care l-a cunoscut din tinereţe.
Plecarea sa în lumea veşniciei constituie o pierdere importantă pentru Biserică şi familie. Dumnezeu să-l odihnească în rând cu drepţii.

Andrei FĂRCAŞ

Ultimele articole

Misionari și misionarism

Misionari și misionarism

Înainte de înălțarea la cer, Domnul Hristos le-a zis ucenicilor: „mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă. Și iată, Eu cu voi sunt în toate zilele, până...

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Bistrița

Clericii din Protopopiatul Ortodox Bistrița s-au reunit luni, 15 mai 2023, în cadrul conferinței preoțești semestriale de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, fiind săvârşit în Biserica de la Coroana, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei,...