(FOTO) „Chipuri ale sfințeniei”, expuse la Muzeul Mitropoliei Clujului

de | iun. 11, 2021

Dragi prieteni ai Muzeului Mitropoliei Clujului, dorim să împărtășim cu voi câteva imagini și gânduri de la vernisajul expoziției „Chipuri ale sfințeniei” a artistului plastic Aida Șușter-Boțan, eveniment care a avut loc în seara zilei de 10 iunie 2021 la Muzeul nostru.

A fost o reală bucurie ca, după aproape un an și jumătate, să putem relua seria evenimentelor cu public, atmosfera serilor culturale de altădată lipsindu-ne atât de mult. Astfel, începând cu ora 19.00, cei prezenți au putut admira cele 26 de lucrări expuse, privitorii regăsind chipuri ale unor mari duhovnici, ierarhi iubiți, scriitori și oameni de cultură care au în comun, cu toții, dimensiunea mărturisirii credinței ortodoxe, majoritatea dintre ei cu prețul vieții sau a unor lungi detenții în închisorile comuniste.

Au luat cuvântul, referindu-se atât la însemnătatea istorică, culturală, de model pentru tânăra generație a celor reprezentați în portrete, Pr. Dr. Cornel Coprean, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului și Pr. Lect. Univ. Dr. Paul Siladi, cadru didactic al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Latura și dimensiunea artistică a fost atent și consistent analizată și surprinsă de către Prof. Univ. Dr. Marcel Muntean, profesor al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. La final, artista Aida Șușter-Boțan a împărtășit celor prezenți experiența constituirii acestei expoziții, exprimându-și speranța ca periplul acesteia să continue și în alte muzee, galerii de artă sau instituții de cultură din țară și străinătate. Amfitrionul și moderatorul evenimentului a fost Dr. Paul-Ersilian Roșca, directorul Muzeului Mitropoliei Clujului.

Expoziția rămâne deschisă publicului în perioada 10 iunie – 3 iulie 2021, ea constituind și expoziția specială organizată în acest an de către instituția noastră în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor 2021” din 12 iunie.

Vă așteptăm cu drag!

Foto credit: Darius Echim

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură