Fotografii rare cu mitropolitul Bartolomeu, expuse la Cluj-Napoca

de | mart. 17, 2021 | Cultură

Biblioteca Judeţeană ,,Octavian Goga” din Cluj-Napoca organizează în această săptămână un eveniment omagial, dedicat marelui scriitor și ierarh clujean Bartolomeu Valeriu Anania, la împlinirea a 100 de ani de la naștere. Manifestarea face parte din seria de activități culturale, organizate de bibliotecă pe tot parcursul anului 2021, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființare.

Cu această ocazie vor fi expuse mai multe fotografii rare, de arhivă, atât în format digital cât și tipărit, din diferite etape ale vieții fostului ierarh clujean. Cei care vor trece pragul bibliotecii în această perioadă vor putea vedea și volumele scrise de Valeriu Anania, majoritatea cu autograful autorului, aflate în fondul de carte al instituției.

La evenimentul care va avea loc joi, 18 martie 2021, de la ora 14:00 în foaierul Bibliotecii Județene, Calea Dorobanților nr. 104, va fi prezent pr. lect. univ. dr. Bogdan Ivanov de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, administratorul Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”, care va susține un discurs aniversar cu titlul „Bartolomeu Anania și pariul câștigat al libertății”. Totodată, Fabian-Ionuț Martin, elev în clasa a XII -a la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca va susține un microrecital de poezie. Accesul la eveniment este permis în limita a 25 de locuri, anunță reprezentanții bibliotecii.

Parteneri în derularea acestui eveniment sunt Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, iar partener media Radio Renașterea.

 

 

 

Ultimele articole

GHEORGHE ZAMFIR (6 aprilie 1941)

GHEORGHE ZAMFIR (6 aprilie 1941)

Gheorghe Zamfir vine pe lume în Găești, județul Dâmbovița, la 6 aprilie 1941 și a avut încă de mic copil înclinații muzicale. Va fi atras încă de timpuriu de instrumentele muzicale, în special de muzica lăutarilor, una dintre cele mai mari dorințe ale sale fiind aceea...

Mai multe din Cultură