Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” și-a desemnat bursierii

de | nov. 5, 2015 | Actualitatea religioasă

34 de elevi și tineri din toată țara beneficiază anul acesta de burse din partea Fundației Mitropolitul Bartolomeu. Ei au fost selectați în urma evaluării celor aproape 70 de dosare depuse. Bursele, în cuantum de 200 de lei pe lună pentru elevi, 300 de lei pentru studenți și masteranzi și 400 de lei pentru doctoranzi, se acordă de la 1 noiembrie.

Administratorul Fundației Mitropolitul Bartolomeu, părintele Bogdan Ivanov: „Pentru a stabili o ierarhie echitabilă care să reflecte obiectiv și transparent atât performanțele școlare, cât și profilul social și familial al fiecărui candidat, evaluarea dosarelor elevilor de liceu și ale studenților s-a făcut pe baza unei grile de punctaj, în timp ce proiectele de cercetare ale masteranzilor și doctoranzilor au fost evaluate de o comisie formată din profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca”.

În urma acestei evaluări au fost acordate 18 burse elevilor de liceu, de la diferite școli din întreaga țară, de la Caracal, Neamț, Câmpu-Lung, Iași, Dorohoi. Au primit burse și 12 studenți care studiază nu doar la facultățile de teologie din țară, ci și la universități de medicină sau de la universitatea Politehnică din București. În cazul masteranzilor și doctoranzilor cererile de acordare a burselor au venit cu precădere din spațiul clujean, mai exact de la Facultatea de Istorie și Filozofie și de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Listele complete cu cei înscriși, precum și rezultatele obținute de fiecare candidat în parte, sunt publicate pe site-ul Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”.

Fondul alocat pentru bursele anului școlar și  universitar 2015-2016 este de peste 77 de mii de lei. Până în prezent, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat în jur de 230  de burse, unor tineri din întreaga ţară, în valoare totală de aproape 600 de mii de lei.

Ultimele articole

Cuviosul Efrem Katunakiotul și teologia pustiei

Cuviosul Efrem Katunakiotul și teologia pustiei

Monahismul athonit a însemnat mereu un reper de viață duhovnicească pentru lumea ortodoxă, în pofida perioadelor de impas pe care le-a traversat de-a lungul timpului. El a cucerit prin istoria lui milenară, prin tezaurul de artă bisericească de inspirație bizantină,...

Preasfințitul Părinte Vasile, omul lui Dumnezeu

Preasfințitul Părinte Vasile, omul lui Dumnezeu

Invitatul emisiunii Părinți filocalici contemporani este episcopul nostru vicar BENEDICT Bistrițeanul, cu dar de la Dumnezeu de a vorbi limbile moderne și de a cunoaște și înțelege limbile clasice, de a-l studia pe Sfântul Isaac în limba în care acesta a scris și a...

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Cluj-Napoca

De Ziua Culturii Naționale și a comemorării marelui poet Mihai Eminescu, la 172 de ani de la nașterea sa, la Cluj-Napoca a avut loc un eveniment religios și cultural-artistic, în prezența reprezentanților cultelor religioase din municipiu, a autorităților civile și...