Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” și-a desemnat bursierii

de | nov. 5, 2015

34 de elevi și tineri din toată țara beneficiază anul acesta de burse din partea Fundației Mitropolitul Bartolomeu. Ei au fost selectați în urma evaluării celor aproape 70 de dosare depuse. Bursele, în cuantum de 200 de lei pe lună pentru elevi, 300 de lei pentru studenți și masteranzi și 400 de lei pentru doctoranzi, se acordă de la 1 noiembrie.

Administratorul Fundației Mitropolitul Bartolomeu, părintele Bogdan Ivanov: „Pentru a stabili o ierarhie echitabilă care să reflecte obiectiv și transparent atât performanțele școlare, cât și profilul social și familial al fiecărui candidat, evaluarea dosarelor elevilor de liceu și ale studenților s-a făcut pe baza unei grile de punctaj, în timp ce proiectele de cercetare ale masteranzilor și doctoranzilor au fost evaluate de o comisie formată din profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca”.

În urma acestei evaluări au fost acordate 18 burse elevilor de liceu, de la diferite școli din întreaga țară, de la Caracal, Neamț, Câmpu-Lung, Iași, Dorohoi. Au primit burse și 12 studenți care studiază nu doar la facultățile de teologie din țară, ci și la universități de medicină sau de la universitatea Politehnică din București. În cazul masteranzilor și doctoranzilor cererile de acordare a burselor au venit cu precădere din spațiul clujean, mai exact de la Facultatea de Istorie și Filozofie și de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Listele complete cu cei înscriși, precum și rezultatele obținute de fiecare candidat în parte, sunt publicate pe site-ul Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”.

Fondul alocat pentru bursele anului școlar și  universitar 2015-2016 este de peste 77 de mii de lei. Până în prezent, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat în jur de 230  de burse, unor tineri din întreaga ţară, în valoare totală de aproape 600 de mii de lei.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...