Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” și-a desemnat bursierii

de | nov. 5, 2015 | Actualitatea religioasă

34 de elevi și tineri din toată țara beneficiază anul acesta de burse din partea Fundației Mitropolitul Bartolomeu. Ei au fost selectați în urma evaluării celor aproape 70 de dosare depuse. Bursele, în cuantum de 200 de lei pe lună pentru elevi, 300 de lei pentru studenți și masteranzi și 400 de lei pentru doctoranzi, se acordă de la 1 noiembrie.

Administratorul Fundației Mitropolitul Bartolomeu, părintele Bogdan Ivanov: „Pentru a stabili o ierarhie echitabilă care să reflecte obiectiv și transparent atât performanțele școlare, cât și profilul social și familial al fiecărui candidat, evaluarea dosarelor elevilor de liceu și ale studenților s-a făcut pe baza unei grile de punctaj, în timp ce proiectele de cercetare ale masteranzilor și doctoranzilor au fost evaluate de o comisie formată din profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca”.

În urma acestei evaluări au fost acordate 18 burse elevilor de liceu, de la diferite școli din întreaga țară, de la Caracal, Neamț, Câmpu-Lung, Iași, Dorohoi. Au primit burse și 12 studenți care studiază nu doar la facultățile de teologie din țară, ci și la universități de medicină sau de la universitatea Politehnică din București. În cazul masteranzilor și doctoranzilor cererile de acordare a burselor au venit cu precădere din spațiul clujean, mai exact de la Facultatea de Istorie și Filozofie și de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Listele complete cu cei înscriși, precum și rezultatele obținute de fiecare candidat în parte, sunt publicate pe site-ul Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”.

Fondul alocat pentru bursele anului școlar și  universitar 2015-2016 este de peste 77 de mii de lei. Până în prezent, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat în jur de 230  de burse, unor tineri din întreaga ţară, în valoare totală de aproape 600 de mii de lei.

Ultimele articole

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

La sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, sâmbătă, 1 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă a Parohiei Turda Nouă...

Vernisaje, curs de muzică psaltică și concerte la Zilele Artei Bizantine

Vernisaje, curs de muzică psaltică și concerte la Zilele Artei Bizantine

Ediția a 18-a a „Zilelor artei Bizantine” se va desfășura la Cluj-Napoca și Alba Iulia în perioada 6-9 octombrie 2022. Evenimentul este organizat de Sorin Albu, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și coordonatorul grupului de muzică, artă...

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În ziua de joi, 29 septembrie 2022, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Principalele hotărâri ale...