Grupul THEOLOGOS a concertat la Huedin

de | dec. 17, 2017 | Activități parohiale

Catedrala Moților din Huedin a fost sâmbătă, 16 decembrie 2017, gazda unui impresionant concert de colinde, susținut de Grupul Bizantin THEOLOGOS al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului. Concertul a fost organizat de Protopopiatul Ortodox Huedin în colaborare cu Parohiile Ortodoxe Huedin I și Huedin III, păstorite de preoții Ioan Morcan și Dan Lupuțan.

Seara a început cu o slujbă de mulțumire la finalul căreia s-a rostit o ectenie pentru sufletul Regelui Mihai I al României.În deschidere a cântat Corala mixtă GLASUL APUSENILOR a Protopopiatului Ortodox Huedin, formată din preoți și preotese, dirijor părintele Ștefan Tataru.

Grupul Bizantin THEOLOGOS, dirijat de părintele arhid. Adrian Dobreanu, i-a încântat pe cei prezenți cu un repertoriu vast, format din cântece patriotice și colinde. Părintele protopop Dan Lupuțan i-a apreciat pe membrii grupul bizantin pentru devotamentul și implicarea în răspândirea muzicii bizantine

La finalul concertului, părintele protopop i-a oferit părintelui arhid. Adrian Dobreanu Distincția Protopop Martir Aurel Munteanu, pentru promovarea muzicii psaltice.  La concert au participat mulțime de credincioși din Huedin și din împrejurimi.

Crucița Petrovici

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...