„Hai să dăm mână cu mână! – De la Cluj, la Hunedoara”, spectacol festiv dedicat Zilei Unirii Principatelor

de | ian. 23, 2024

Clujul și Hunedoara se întâlnesc într-un spectacol festiv, dedicat Zilei Unirii Principatelor Române. Îndrăgiți cântăreți de muzică populară din cele două județe vor încânta publicul clujean marți, 23 ianuarie 2024, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca.

Intitulat „Hai să dăm mână cu mână! – De la Cluj, la Hunedoara”, evenimentul, aflat la a IV-a ediție,  este organizat de Consiliul Județean Cluj, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, manager Adriana Irimieș, alături de Consiliul Județean Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara și Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca.

Pe scenă vor fi prezente nume sonore, precum: Sava Negrean Brudașcu, Ciprian Roman, Cristian Fodor, Ovidiu Olari și Mariana Morcan.

Anul 2024 a fost instituit prin lege ca „Anul Avram Iancu”, pentru aniversarea a 200 de ani de la naşterea revoluţionarului Avram Iancu. Astfel, pentru a marca acest eveniment, pe tot parcursul anului,  Centrul Județean pentu Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj a instituit grupul „Horitorii Clujului”, format din interpreții: Nicolae Turcu, Adrian Socaciu, Raul Oltean, Alexandru Potra, Cosmin Mocean și Grigore Sâmboan. În cadrul spectacolului  dedicat Zilei Unirii Principatelor Române, aceștia vor interpreta cântece patriotice.

Pe scenă vor urca și tinerii interpreți clujeni: Larisa Gurzău, Roxana Maria Pop, Ștefan Suciu, Ștefania Viorela Cotîrlă, Dragoș Cîmpean, Decebal Cîmpean, Teodora Nan, Denisa Giurgiu, Adela Burcă, Paul Sîmbotelecan și Ana Maria Mariș.

Acompaniamentul va fi asigurat de  Orchestra  profesionistă „Cununa Transilvană”, conducerea muzicală Tudor Căucean și de Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean”, dirijor prof. George Cîlțea.

Jocurile populare din mai multe regiuni ale țării vor fi prezentate de membrii Ansamblului Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean”, coregrafi Cătălin Bălan și Mircea Resiga și ai Ansamblului folcloric „Cununa Apusenilor” al  Casei de Cultură „Dumitru Sopon” din Gilău, director artistic Marcela Cîmpan Vele, instructori coregrafi Ciprian și Nicoleta Mureșan.

Spectacolul face parte din proiectul „Tradiții clujene în țară și peste hotare”, derulat de instituția clujeană de cultură. Astfel, se are în vedere promovarea tradițiilor și obiceiurilor din județul Cluj, prin schimburi de experiență cu instituții și ansambluri similare din țară și străinătate.

Intrarea se va face pe bază de bilete, în valoare de 25 lei. Acestea sunt disponibile online: www.myticket.ro și www.entertix.ro, dar și în Librăriile Cărturești (Iulius Mall, Vivo, Platinia Shopping Center).

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

Pinocchio, din nou pe scena Teatrului „Puck”

La finalul acestei săptămâni, cei mici sunt așteptați să urmărească la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca aventurile unuia dintre cele mai cunoscute personaje din literatura pentru copii. Este vorba de Pinocchio, eroul spectacolului cu același nume, în regia lui...

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Concurs județean SCRISOARE PENTRU MAMA, ediția a IV-a

Primăria Municipiului Turda, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda şi Asociația „Împreună Pentru Voi” Turda organizează în perioada 27 Februarie-1 Martie 2024 a patra ediție a concursului județean SCRISORI PENTRU MAMA. Știm că voi, copiii, le mulțumiți mamelor...

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, invită publicul la evenimentele Stagiunii de primăvară - Madrigal 2024, o trilogie de concerte extraordinare, în care sunetul unic al ansamblului se împletește cu elemente de artă dramatică, iluminat arhitectural și proiecții...