„Hai să dăm mână cu mână! – De la Cluj, la Hunedoara”, spectacol festiv dedicat Zilei Unirii Principatelor

de | ian. 23, 2024

Clujul și Hunedoara se întâlnesc într-un spectacol festiv, dedicat Zilei Unirii Principatelor Române. Îndrăgiți cântăreți de muzică populară din cele două județe vor încânta publicul clujean marți, 23 ianuarie 2024, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca.

Intitulat „Hai să dăm mână cu mână! – De la Cluj, la Hunedoara”, evenimentul, aflat la a IV-a ediție,  este organizat de Consiliul Județean Cluj, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, manager Adriana Irimieș, alături de Consiliul Județean Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara și Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca.

Pe scenă vor fi prezente nume sonore, precum: Sava Negrean Brudașcu, Ciprian Roman, Cristian Fodor, Ovidiu Olari și Mariana Morcan.

Anul 2024 a fost instituit prin lege ca „Anul Avram Iancu”, pentru aniversarea a 200 de ani de la naşterea revoluţionarului Avram Iancu. Astfel, pentru a marca acest eveniment, pe tot parcursul anului,  Centrul Județean pentu Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj a instituit grupul „Horitorii Clujului”, format din interpreții: Nicolae Turcu, Adrian Socaciu, Raul Oltean, Alexandru Potra, Cosmin Mocean și Grigore Sâmboan. În cadrul spectacolului  dedicat Zilei Unirii Principatelor Române, aceștia vor interpreta cântece patriotice.

Pe scenă vor urca și tinerii interpreți clujeni: Larisa Gurzău, Roxana Maria Pop, Ștefan Suciu, Ștefania Viorela Cotîrlă, Dragoș Cîmpean, Decebal Cîmpean, Teodora Nan, Denisa Giurgiu, Adela Burcă, Paul Sîmbotelecan și Ana Maria Mariș.

Acompaniamentul va fi asigurat de  Orchestra  profesionistă „Cununa Transilvană”, conducerea muzicală Tudor Căucean și de Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean”, dirijor prof. George Cîlțea.

Jocurile populare din mai multe regiuni ale țării vor fi prezentate de membrii Ansamblului Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean”, coregrafi Cătălin Bălan și Mircea Resiga și ai Ansamblului folcloric „Cununa Apusenilor” al  Casei de Cultură „Dumitru Sopon” din Gilău, director artistic Marcela Cîmpan Vele, instructori coregrafi Ciprian și Nicoleta Mureșan.

Spectacolul face parte din proiectul „Tradiții clujene în țară și peste hotare”, derulat de instituția clujeană de cultură. Astfel, se are în vedere promovarea tradițiilor și obiceiurilor din județul Cluj, prin schimburi de experiență cu instituții și ansambluri similare din țară și străinătate.

Intrarea se va face pe bază de bilete, în valoare de 25 lei. Acestea sunt disponibile online: www.myticket.ro și www.entertix.ro, dar și în Librăriile Cărturești (Iulius Mall, Vivo, Platinia Shopping Center).

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Vacanța la biblioteca „Octavian Goga” Cluj

Vacanța la biblioteca „Octavian Goga” Cluj

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează în perioada 1 iulie – 30 august 2024 o serie de activități sub genericul Vacanța la bibliotecă, o alternativă pentru copii și adolescenți de...