HCR înnobilează cu distincția Consiliului Europei celebrul Hotel Transilvania din Cluj-Napoca

de | iun. 3, 2024

Sâmbătă, 29 iunie, la Hotel Transilvania din Cluj-Napoca se vor desfășura activitățile prin care va fi consemnat, în mod festiv, debutul mandatului de președinte al Historic Cafes Route (HCR), pentru sibianul Arnold Gunter Klingeis, care reprezintă Palatul Brukenthal din Avrig. Frumosul domeniu baroc din Avrig, miniatură a Palatului Schoenbrunn din Vienna, a devenit reședința oficiala a Rutei Cafenelelor Istorice din Europa.

Acest prim eveniment organizat de noul președinte al prestigioasei Rute Culturale oficial acreditată de Consiliului Europei, are ca reper principal dezvelirea însemnului HCR și înmânarea documentului ce atestă aderarea celebrului Hotel Transilvania din Cluj-Napoca, unul dintre cele mai vechi hoteluri din țara noastră, a cărui vechime depășește o jumătate de mileniu, în Ruta Cafenelelor Istorice din Europa. Hotel Transilvania din Cluj-Napoca a purtat, pe vremuri, numele Regina Angliei, fiind pomenit în romanul „Dracula” scris de Bram Stocker, ca loc de popas al avocatului britanic Jonathan Harcher, în drumul său către Bran, unde urma să discute detaliile unei tranzacții imobiliare a contelui Dracula.

În programul evenimentului, ce va constitui o înnobilare importantă în istoria binecunoscutului hotel clujean, a fost inclusă, de asemeni, prezentarea de modă a designerului clujean Diana Gabor, precum și o cină cu adevărat specială, în cadrul căreia invitații vor putea degusta preparate istorice servite de-a lungul celor cinci secole de existență la restaurantul din cadrul hotelului.

„Participanții la acest important moment vor avea parte de o experiență cu adevărat deosebită, un periplu în istoria de peste 500 de ani a acestei locații deosebite care se remarcă printr-o curte interioară emblematică, probabil cea mai cochetă și intimă curte interioară disponibilă pentru vizitatori și oaspeți. Din primul moment în care se pășește pe poarta hotelului, unde pentru sute de ani ajungeau calești cu delegații oficiale din toate provinciile românești și din Imperiul Habsburgic, evenimentul oferă o experiență combinată cu trăiri contemporane prin elemente de lifestyle și modă, povești din trecut, aromă de cafea, dar în mod special planuri, idei și strategii pentru viitor” – anunță organizatorii.

Potrivit acestora, la activitățile prilejuite de admiterea Hotel Transilvania în cadrul HCR vor fi invitați reprezentanți ai rutei culturale europene, oficialități locale și de la nivel central, oameni de cultură și artă, reprezentanți ai presei, diverși reprezentanți din lumea modei și lifestyle.

HCR înnobilează cu distincția Consiliului Europei celebrul Hotel Transilvania din Cluj-Napoca

Arnold Gunter Klingeis, reprezentantul Brukenthal Palace Cafe din Avrig, prima locație din România admisă în cadrul Historic Cafes Route, a fost, până la alegerea sa ca președinte al Consiliului Director HCR și președinte al prestigioasei Rute Culturale a Cafenelelor Istorice din Europa, ambasadorul pentru România al acestei organizații.

Odată cu primirea de către acesta a mandatului de președinte, restaurantul din cadrul fostei reședințe de vară a baronului Samuel von Brukenthal de la Avrig a devenit sediul oficial și reședință a Historic Cafes Route in Europa.

Alegerea sibianului Arnold Gunter Klingeis în funcția de președinte al Consiliului Director HCR reprezintă o premieră pentru România, domnia sa fiind primul român în fruntea unei Rute Culturale oficial acreditate de Consiliul Europei.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni, iunie – iulie a examenului național de bacalaureat 2024, sunt programate în intervalul 17 - 27 iunie. Probele se vor desfășura potrivit următorului calendar: 17 - 19 iunie: Evaluarea competențelor...