Hram la biserica ortodoxă din localitatea bistrițeană Ciceu Corabia

de | oct. 31, 2015 | Activități parohiale

Luni, 26 octombrie 2015, comunitatea de creștini ortodocși din localitatea bistrițeană Ciceu-Corabia, a sărbătorit hramul bisericii, al cărei ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir. Sărbătoarea a început încă din ajun, când la biserica din sat s-a oficiat privegherea în cinstea Sfântului Dimitrie. Au slujit alături de părintele din sat, Pr. Protos Teofan, starețul nou-înființatei Mănăstiri „Petru-Rareș Vodă”, de lângă Cetatea Ciceului, dimpreună cu Pr. Protos. Iustinian, viețuitor al aceleiași mănăstiri, a transmis pentru Radio Renașterea, părintele paroh George Cetenaș.

În ziua pomenirii Sfântului Dimitrie s-a oficiat Dumnezeiasca Liturghie. Au făcut parte din soborul de 2 okpreoți slujitori și Pr. Protos. Chiril Zegrean, starețul Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Țara Năsăudului și părintele misionar Alexandru Șerban, fostul paroh al parohiei Ciceu-Corabia.

La finalul slujbei, pr. Chiril a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit credincioșilor despre viața Sfântului Marelui Mucenic Dimitrie, punând în evidență dragostea sa pentru Dumnezeu și tăria credinței sale. Apoi părintele Chiril a continuat să-i îndemne pe credincioși la lupta contra „stăpânitorului acestui veac”. În acest context părintele a explicat că nu trebuie să ne temem dacă suntem neputincioși, precum David, căci puterea lui Dumnezeu este cea care ne ajută în lupta cu cel Rău, și așa vom putea ieși învingători față de ispite și încercări.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...