Hram la Mănăstirea de la Băișoara

de | iul. 20, 2018

Mulţime de credincioşi au participat la hramul Mănăstirii “Sfântul Ilie” din Băişoara, judeţul Cluj, unde Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului, înconjurat de un sobor de preoţi, printre care arhim. Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului și pr. Daniel Crișan, protopop de Turda.

În cuvântul adresat în cadrul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei a amintit câteva dintre virtuţile Sfântului Prooroc Ilie, fiind îndemnaţi să ni le însuşim şi noi. Cuvântul de învățătură l-a intitulat: ,, Protest ascetic împotriva corupției din lume’’.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, protos. Iacob Rus, starețul Mănăstirii Băișoara a mulțumit tuturor celor care cercetează așezământul monahal.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de cinci membri ai Coralei Armonia, dirijați de arhid. Ion Iulian Dumitru.

Mănăstirea de la Băișoara a fost înființată în anul 1994 ca schit, iar un an mai târziu a primit statut de mănăstire.

În 1997 s-a început ridicarea unei biserici în stil bizantin, după modelul bisericii Mănăstirii Sinaia, care acum se află la stadiul de pictură.

Text și foto: Darius Echim

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA