Hram la Parohia Sf. Nicolae din Cluj Napoca

de | dec. 6, 2017

    Miercuri, 6 decembrie, Parohia „Sfântul Nicolae” din Cluj-Napoca şi-a prăznuit ocrotitorul. În fiecare an, pomenirea Sfântului Nicolae este un prilej de aleasă bucurie pentru credincioşii vechii parohii de pe strada Horea. Anul acesta Sfânta Liturghie a fost împodobită de prezenţa a două cete de colindători,  Grupa mare „Dysney” de la Gradiniţa „Parfum de  tei” coordonată de doamnele educatoare Alina Tite şi Gabriela Daniel precum şi elevii clasei a II-a B, de la Scola „Horea” însoţiţi de domnii profesore Horea Hebean şi Alexandru Pop. Cei câţiva zeci de copii au adus bucurie şi emoţie în sufletele credincioşilor, ei fiind răsplătiţi cu frumoase daruri.
    Prezenţa acestor copii se leagă de proiectele de colaborare pe care Parohia le are cu cele două instituţii.Ultimul proiect, unul filantropic ce s-a desfăşurat cu puţin timp în urmă a constat în organizarea unei acţiuni caritabile prin care doamnele educatoare în strânsă colaborare cu părinţii au împlinit visele a patru frăţiori dintr-o familie defavorizată, în ajun de Moş Nicolae,
    La finalul Sfintei Liturghii părintele paroh Vasile Nemeş le-a vorbit celor prezenţi despre nobleţea sufletească a Sfântului Nicolae, dar şi despre rolul pe care Parohia aşezată sub ocrotirea acestui sfânt a avut-o în ortodoxia clujeană.
    Bucuria praznicului a fost încununată de îndătinatul concert de colinde pe care corul Voci Transilvane condus de maestrul Adrian Corojan l-a susţinut la ceas de vecernie. Colindele româneşti şi cântecele de Crăciun de pe meleaguri străine, interpretate cu măiestrie, au adus un plus de frumuseţe acestei zile deosebite.
    Parohia „Sfântul Nicolae”, ctitorie a primului episcop al Clujului, Nicolae Ivan a fost zidită în anul 1932, fiind de-a lungul timpului unul din reperele importante ale credincioşilor clujeni.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...