Hramul Bisericii „Brâul Maicii Domnului” din localitatea Sub Coastă și sfințirea noilor clopote

de | aug. 31, 2022

În ziua de prăznuire a Punerii în raclă a Brâului Maicii Domnului, miercuri, 31 august 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a sfințit clopotele noii biserici din localitatea clujeană Sub Coastă.

De la ora 19:00, în interiorul noii biserici parohiale, cu hramul „Brâul Maicii Domnului”, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba de sfințire a celor două clopote care vor fi montate în turnul clopotniță al lăcașului de cult.

Din sobor au făcut parte consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Cluj I – preotul Dan Hognogi, preotul paroh Raul Astaluș, precum și alți preoți invitați.

În semn de apreciere și recunoștință, pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei l-a hirotesit sachelar pe parohul Raul Astaluș, cu dreptul de a purta brâul albastru. Doamnei arhitect Doina Munteanu și domnului Adrian Golda le-a acordat Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”, iar familiei Mureșan Dan și Ioana le-a oferit „Gramata Mitropolitană, însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a fiecărui creștin”. De asemenea, alți ostenitori și binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire.

Prima Sfântă Liturghie

De dimineață, cu prilejul hramului bisericii parohiale, arhimandritul Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, a binecuvântat spațiul de slujire al noului lăcaș de cult și a oficiat prima Sfântă Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de clerici, printre care s-a aflat și directorul Radio Renașterea, arhidiaconul Dan Văscu.

Scurt istoric

Parohia „Brâul Maicii Domnului” – Sub Coastă este afiliată Protopopiatului Cluj I și a fost înființată în luna ianuarie 2019. Este aflată în localitatea cu același nume, din comuna Apahida, județul Cluj, o localitate sub 100 de locuitori, dar aflată în plină dezvoltare, la o distanță de doar 3 km de Cluj-Napoca și la marginea drumului european E576 (DN17).

Piatra de temelie a noului lăcaș de cult, cu hramul „Brâul Maicii Domnului”, a fost pusă în data de 30 martie 2019, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Este singura biserică din cadrul Arhiepiscopiei Clujului care poartă acest hram.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Parohia Ortodoxă Sub Coastă și Dumitru Cucura

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA