Hramul bisericii din cartierul zălăuan Porolissum

de | iun. 4, 2017

De praznicul Pogorârii Sfântului Duh, Preasfințitul Părinte Petroniu, episcopul Sălajului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din cartierul zălăuan Porolissum.

Aceștia s-au adunat în număr mare la sfânta biserică întrucât, în fiecare an, în ziua de Rusalii, își serbează hramul locașului de cult. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, alături depărintele consilier  Claudiu Nechita, parohul bisericii.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Petroniu, împreună cu preoții slujitori, a citit rugăciunile plecării genunchilor, din cadrul rânduielii Vecerniei, care se săvârșește în ziua Pogorârii Sfântului Duh.

Piatra de temelie a bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Porolissum a fost sfinţită la sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh, în anul 2000. Ridicatea locașului de cult i-a fost încredințată părintelui Alexandru Horvat. În anul 2004, Preasfinţitul Părinte Petroniu a săvârşit slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la noua biserică, iar în anul 2009 a sfinţit şi casa parohială.

În urma trecerii la Domnul a părintelui paroh Alexandru Horvat, la sfârșitul lunii iulie a anului 2014, ierarhul a numit ca preot paroh pe părintele Claudiu Nechita, apropiat colaborator al părintelui Alexandru Horvat, în calitate de inspector, în cadrul Sectorului social-filantropic de la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului.

Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău desfășoară pe parcursul întregului an numeroase acțiuni social-filantropice.

Anul 2016 a fost unul important în istoria acestei parohii, întrucât, în data 12 iunie, locașul de cult a fost târnosit de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și de  Preasfințitul Părinte Petroniu.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA