Hramul bisericii din cartierul zălăuan Porolissum

de | iun. 4, 2017 | Actualitatea religioasă

De praznicul Pogorârii Sfântului Duh, Preasfințitul Părinte Petroniu, episcopul Sălajului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din cartierul zălăuan Porolissum.

Aceștia s-au adunat în număr mare la sfânta biserică întrucât, în fiecare an, în ziua de Rusalii, își serbează hramul locașului de cult. Cu această ocazie, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, alături depărintele consilier  Claudiu Nechita, parohul bisericii.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Petroniu, împreună cu preoții slujitori, a citit rugăciunile plecării genunchilor, din cadrul rânduielii Vecerniei, care se săvârșește în ziua Pogorârii Sfântului Duh.

Piatra de temelie a bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Porolissum a fost sfinţită la sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh, în anul 2000. Ridicatea locașului de cult i-a fost încredințată părintelui Alexandru Horvat. În anul 2004, Preasfinţitul Părinte Petroniu a săvârşit slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la noua biserică, iar în anul 2009 a sfinţit şi casa parohială.

În urma trecerii la Domnul a părintelui paroh Alexandru Horvat, la sfârșitul lunii iulie a anului 2014, ierarhul a numit ca preot paroh pe părintele Claudiu Nechita, apropiat colaborator al părintelui Alexandru Horvat, în calitate de inspector, în cadrul Sectorului social-filantropic de la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului.

Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău desfășoară pe parcursul întregului an numeroase acțiuni social-filantropice.

Anul 2016 a fost unul important în istoria acestei parohii, întrucât, în data 12 iunie, locașul de cult a fost târnosit de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și de  Preasfințitul Părinte Petroniu.

 

Ultimele articole

Hramul Mănăstirii „Sfânta Treime” de la Soporu de Câmpie

Hramul Mănăstirii „Sfânta Treime” de la Soporu de Câmpie

În a doua zi de Rusalii, luni, 5 iunie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Mănăstirea „Sfânta Treime” de la Soporu de Câmpie, județul Cluj, cu prilejul...