Hramul bisericii parohiale din localitatea bistrițeană Bichigiu

de | oct. 27, 2015 | Activități parohiale

Luni, 27 octombrie 2015, biserica parohiei ortodoxe din localitatea Bichigiu, protopopiatul Năsăud şi-a sărbătorit hramul. La sărbătoare a participat alături de credincioşii localităţii, care au venit îmbrăcaţi în portul naţional, şi un sobor de preoţi din care au făcut parte părintele Claudiu Zimveliu din protopopiatul Beclean şi părintele ieromonah Maxim Morariu, a transmis părintele Gavrilă-Tudor Zinveliu.

În cuvântul de învătăţură, cel din urmă a accentuat importanţa sfinţilor militari pentru spiritualitatea ortodoxă din spaţiul transilvănean.

„Românii din Transilvania, atât de persecutaţi de-a lungul istoriei, au simţit nevoia să se pună sub patronajul unor Sfinţi eroi, care să-i protejeze de asupritori şi să îi ajute să îşi păstreze speranţa”.

De asemenea, el a transmis un mesaj moralizator credincioşilor din Bichigiu:

Sfântul Atanasie Todoran, localnic din Bichigiu, ne reprezintă pe toţi oamenii zonei în faţa lui Dumnezeu. Dacă suntem urmaşi ai acestui sfânt, să ne silim să fim pe măsura lui. Să nu îi fie ruşine Sfântului atunci când va merge înaintea lui Dumnezeu şi îi va vorbi despre noi. Să nu se gândească: Doamne, ce urmaşi sunt în zona noastră”.

Sărbătoarea a fost continuată în după-amiaza zilei, când preoţii din cercul preoţesc de pe valea Sălăuţiei, împreună cu părintele stareţ de la mănăstirea din localitate şi părintele paroh au săvârşit Taina Sfântului Maslu, rugându-se pentru sănătatea celor bolnavi din parohie.

Ultimele articole

Anunt Open data si platforma Tranzy.ai

Anunt Open data si platforma Tranzy.ai

Date deschise în transportul public din Cluj-Napoca prin lansarea unui portal de Open Data, într-o colaborare cu tranzy.ai - platforma pentru digitalizarea mobilitӑţii urbane Compania de Transport Public Cluj-Napoca, alӑturi de Primӑria şi Consiliu Local Cluj-Napoca,...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Sărbătoare duhovncicească la Nepos

Duminica a treia din Postul Mare a însemnat pentru credincioșii ortodocși ai Parohiei Ortodoxe Nepos un moment de mare sărbătoare duhovnicească: din încredințarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei un grup de elevi seminariști din Cluj-Napoca...