Hramul bisericii parohiale din localitatea bistrițeană Bichigiu

de | oct. 27, 2015 | Activități parohiale

Luni, 27 octombrie 2015, biserica parohiei ortodoxe din localitatea Bichigiu, protopopiatul Năsăud şi-a sărbătorit hramul. La sărbătoare a participat alături de credincioşii localităţii, care au venit îmbrăcaţi în portul naţional, şi un sobor de preoţi din care au făcut parte părintele Claudiu Zimveliu din protopopiatul Beclean şi părintele ieromonah Maxim Morariu, a transmis părintele Gavrilă-Tudor Zinveliu.

În cuvântul de învătăţură, cel din urmă a accentuat importanţa sfinţilor militari pentru spiritualitatea ortodoxă din spaţiul transilvănean.

„Românii din Transilvania, atât de persecutaţi de-a lungul istoriei, au simţit nevoia să se pună sub patronajul unor Sfinţi eroi, care să-i protejeze de asupritori şi să îi ajute să îşi păstreze speranţa”.

De asemenea, el a transmis un mesaj moralizator credincioşilor din Bichigiu:

Sfântul Atanasie Todoran, localnic din Bichigiu, ne reprezintă pe toţi oamenii zonei în faţa lui Dumnezeu. Dacă suntem urmaşi ai acestui sfânt, să ne silim să fim pe măsura lui. Să nu îi fie ruşine Sfântului atunci când va merge înaintea lui Dumnezeu şi îi va vorbi despre noi. Să nu se gândească: Doamne, ce urmaşi sunt în zona noastră”.

Sărbătoarea a fost continuată în după-amiaza zilei, când preoţii din cercul preoţesc de pe valea Sălăuţiei, împreună cu părintele stareţ de la mănăstirea din localitate şi părintele paroh au săvârşit Taina Sfântului Maslu, rugându-se pentru sănătatea celor bolnavi din parohie.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...