Hramul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul clujean Grigorescu

de | iun. 7, 2017 | Activități parohiale

Sute de clujeni au participat în duminica Rusaliilor la sărbătoarea Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Grigorescu. Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele profesor Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Pentru credincioșii parohiei clujene, marea sărbătoare a fost cu atât mai specială, cu cât părintele profesor s-a aflat pentru prima dată în mijlocul comunității parohiale. 
În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii, părintele Stelian Tofană a explicat semnificația marelui praznic al Rusaliilor pentru creștini și i-a îndemnat pe credincioși să mediteze la faptele trupești, conform textului din Gal 5,29. La final, le-a mulțumit părintelui paroh Marius Varga și părintelui slujitor Adrian Medan pentru chemarea de a sluji la sărbătoarea hramului bisericii, în mod festiv, la împlinirea a exact 20 de ani de la construirea locașului de cult.

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...