Hramul Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Ilva Mică, prăznuit în prezența Episcopului-vicar Benedict

de | nov. 8, 2020

În Duminica a 24-a după Rusalii, 8 noiembrie 2020, zi în care sunt prăznuiți și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Ilva Mică, Protopopiatul Năsăud, cu prilejul hramului bisericii din localitate.

De la ora 10:00, în biserica parohială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor restrâns de clerici.

Din sobor au făcut parte: protopopul de Năsăud, preotul Ioan Dâmbu, diaconul Sergiu-Iustin Pop, secretar de cabinet al Episcopului-vicar, preotul paroh Ștefăniță Ionel Potra, precum și alți preoți din localitățile învecinate.

După citirea pericopei evanghelice, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a afirmat că „Sfinții Arhangheli sunt permanenți luptători împotriva răului” și i-a rugat să mijlocească pentru noi, ca Dumnezeu să nu ne treacă cu vederea rugăciunile și să aibă milă și îndurare față de noi toți.

În cadrul slujbei, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe teologul Radu Moldovan.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. La chinonic, interpreta de muzică populară, Mihaela Amalia Tuturuga, a cântat mai multe pricesne.

Biserica ortodoxă a Parohiei Ilva Mică, ocrotită de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, a fost construită între anii 1872-1875 și a fost sfințită în Duminica a 5-a după Paști a anului 1875. Lăcașul de cult a trecut de-a lungul timpului prin mai multe procese de renovare și înfrumusețare, ultima mare lucrare efectuându-se în anul 1994, conform părintelui paroh Ștefăniță Ionel Potra.

Mai multe fotografii AICI 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...