Hramul Bisericii Studenţilor

de | mai 8, 2017 | Actualitatea religioasă

Comunitatea Bisericii Studenţilor îşi sărbătoreşte cele două hramuri. În data de 8 mai îl prăznuieşte pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan iar în data de 9 mai îl prăznuieşte pe Sfântul Ierarh Nicolae prin amintirea mutării moaştelor din Mira Lichiei la Bari.

În cinstea acestor zile de bucurie, duminică 7 mai au susţinut un scurt recital cele trei coruri ale Bisericii Studenţilor: Sfântul Lavrentie al Cernigovului, Grupul de băieţi Anton Pann şi Ceata Sfântului Ioan Valahul. Au fost interpretate piese melodioase inspirate din acatistul Sfântului Ioan Bogoslovul (Teologul) compus de pr. Daniil de la Rarău, „Într-o verde poieniţă” şi „Urare” de Anton Pann, piese din folclorul autentic traţional românesc. La sfârşit a fost interpretată de către toate corurile piesa „Hristos a înviat – lumea s-a luminat”.

La Liturghia în cinstea Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan au participat pe lângă preotul misionar Ciprian Negreanu – duhovnicul tinerilor de la Biserica Studenţilor şi alţi opt preoţi tineri care au făcut parte din comunitate.

 

Hramul Bisericii Studenţilor Hramul Bisericii Studenţilor

Ultimele articole

Hristos Vindecătorul

Hristos Vindecătorul

Aspecte introductive Ar fi multe de spus cu privire la această pericopă. Ar fi și mai multe de înțeles dintr-o lectură făcută cu inima, a pasajului în cauză.Hristos, cel se prezintă în ipostaza Semănătorului vine apoi să potolească furtuna. Iar ulterior să izgonească...

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a trecut la Domnul joi, 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19. Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie, iar starea lui s-a...