Hramul Bisericii Studenţilor

de | mai 8, 2017 | Actualitatea religioasă

Comunitatea Bisericii Studenţilor îşi sărbătoreşte cele două hramuri. În data de 8 mai îl prăznuieşte pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan iar în data de 9 mai îl prăznuieşte pe Sfântul Ierarh Nicolae prin amintirea mutării moaştelor din Mira Lichiei la Bari.

În cinstea acestor zile de bucurie, duminică 7 mai au susţinut un scurt recital cele trei coruri ale Bisericii Studenţilor: Sfântul Lavrentie al Cernigovului, Grupul de băieţi Anton Pann şi Ceata Sfântului Ioan Valahul. Au fost interpretate piese melodioase inspirate din acatistul Sfântului Ioan Bogoslovul (Teologul) compus de pr. Daniil de la Rarău, „Într-o verde poieniţă” şi „Urare” de Anton Pann, piese din folclorul autentic traţional românesc. La sfârşit a fost interpretată de către toate corurile piesa „Hristos a înviat – lumea s-a luminat”.

La Liturghia în cinstea Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan au participat pe lângă preotul misionar Ciprian Negreanu – duhovnicul tinerilor de la Biserica Studenţilor şi alţi opt preoţi tineri care au făcut parte din comunitate.

 

Hramul Bisericii Studenţilor Hramul Bisericii Studenţilor

Ultimele articole

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Dej

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Dej

Clericii din Protopopiatul Ortodox Dej s-au reunit luni, 29 mai 2023, în cadrul conferinței preoțești de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de Sfânta Liturghie, fiind săvârșită în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Dej, în sobor de preoți, în frunte...

Întrunirea Consiliului Național ASCOR, la Cluj-Napoca

Întrunirea Consiliului Național ASCOR, la Cluj-Napoca

În perioada 26-28 mai 2023, la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca are loc întrunirea Consiliului Național al Asociaţiei Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români (ASCOR). Programul întâlnirii studențești include sesiuni de lucru,...